IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

El govern espanyol va pagar el doble de preu pels tests ràpids xinesos defectuosos

El diari El Mundo assegura que el Ministeri de Sanitat va comprar cada unitat de detecció del coronavirus per 26 euros, quan el seu preu era de 13 euros

Un tècnic munta kits de proves de coronavirus en una fàbrica a Califòrnia el 26 de març de 2020
El Mundo denuncia que el govern espanyol va pagar el doble pels tests de detecció del coronavirus defectuosos. | Catalunya Diari

El govern espanyol va pagar pels tests xinesos defectuosos per detectar el coronavirus el doble del seu preu. Així ho denuncia aquest dimarts el diari El Mundo, que assegura que el Ministeri de Sanitat va acordar un pagament de 26 euros per unitat, quan el preu de fabricació, transport i aranzels rondaria els 13 o 14 euros. En total, segons el citat mitjà, el contracte signat amb Interpharma, intermediària de l'operació, preveia el pagament de 17,1 milions d'euros per un lot de 649.000 kits de detecció ràpida de l'empresa Bioeasy Biotechnology.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons explica la notícia, les ofertes de Bioeasy a diversos proveïdors espanyols en l'últim mes oferien els tests a un preu d'entre cinc i sis dòlars (4,6 i 5,5 euros al canvi), que sumant el transport i els aranzels, situaven el preu de venda al públic en els 13 o 14 euros, el doble del preu acordat pel Ministeri de Sanitat i la intermediària Interpharma. 

En un primer moment, el govern espanyol va adquirir un model de test més senzill, que va resultar fallit, ja que la sensibilitat del mateix rondava el 25%, quan l'empresa prometia un 92%. Les autoritats espanyoles van retornar aquest test, però van fer una nova comanda a la mateixa empresa, que segons van denunciar les autoritats de la Xina no comptava amb la preceptiva llicència per vendre els seus productes a Espanya. La nova remesa de kits de detecció va resultar de nou defectuosa.

Interpharma, una empresa sense llicència per importar des de la Xina

El passat 18 de març, el govern espanyol va signar un contracte amb la intermediària Interpharma per valor de 17.1 milions d'euros a canvi de 649.000 unitats de test de detecció del coronavirus, tot i que l'empresa no disposava de llicència per importar material sanitari des de la Xina. Segons El Mundo, l'empresa catalana va rebre una autorització per poder fer-ho 48 hores després de la signatura del contracte.

L'executiu espanyol va fer un primer pagament de set milions d'euros, que Interpharma va retornar després que el Ministeri de Sanitat exigís la seva devolució perquè les autoritats sanitàries van detectar que els tests no funcionaven.


Comentaris

envia el comentari