IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol permet que surtin al carrer els menors de fins a 14 anys

Ho ha explicat aquest migdia la ministra portaveu de l'executiu, María Jesús Montero

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa. | Europa Press

Els menors de fins a 14 anys podran sortir a partir del 27 d’abril acompanyats d’un adult per fer les activitats previstes al decret d’alarma: comprar, anar a la farmàcia o al banc. El Consell de Ministres d’aquest dimarts, 21 d'abril, ha aprovat demanar al Congrés el vistiplau aquesta mesura —en el marc de la pròrroga de l'estat d'alarma— que contempla que els nens puguin començar a sortir en les mateixes condicions que els adults.

Probabilitat baixa de contagi

La ministra portaveu, Maria Jesús Montero, no ha concretat si hauran de ser en passejos curts —com s’ha apuntat en les últimes hores— o si hauran d’utilitzar mascaretes. Montero ha apel·lat a la responsabilitat dels adults perquè els menors «compleixin les recomanacions».

«Es tracta d’un alleujament parcial del confinament però la prioritat és evitar un hipotètic retrocés», ha insistit la ministra. En aquest sentit, ha recordat que la majoria dels infants fa més de cinc setmanes que estan a casa seva i que, per tant, la possibilitat que contagiïn és «baixa».

Pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig

Tal com va anunciar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts sol·licitar al Congrés dels Diputats la nova pròrroga de l'estat d'alarma fins el 9 de maig. A més de l'explicada decisió referent als menors de 14 anys, la pròrroga permet que el Ministeri de Sanitat dicti ordres, instruccions i guies modificant les activitats i desplaçaments permesos. També li permet «ampliar o restringir territorialment els llocs, establiments o activitats afectats pel decret d'alarma».

Es tracta, segons la portaveu del govern espanyol, Maria Jesús Montero, d'un procés de «desescalada que pot ser diferent en funció de l'evidència científica i el seguiment epidemiològic de cada territori». Es regirà «per un sistema de marcadors que permetran prendre decisions en cada moment, intensificar-les si funcionen o retrocedir si no han donat el resultat que s'esperava».


Comentaris

envia el comentari