El govern espanyol torna a permetre que viatgin dues persones en un mateix cotxe

L'acompanyant, però, s'haurà d'asseure al darrere

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El govern espanyol de Pedro Sánchez ha optat per aixecar aquesta mesura. | Europa Press

La secretària general de Transports i Mobilitat del govern espanyol, María José Rallo, ha anunciat en roda de premsa aquest dimecres, 25 de març, que s'aixeca una de les restriccions arran de l'estat d'alarma. Així doncs, l'executiu espanyol torna a permetre que puguin viatjar dues persones en un mateix vehicle. Això sí, l'acompanyant haurà d'anar als seients de darrere. Cal recordar que només es poden fer servir els vehicles per als usos preestablerts, és a dir, anar a treballar, cobrir necessitats bàsiques o atendre familiars dependents, entre altres.

Un ocupant per cada fila de vehicles

En virtut d'aquest aclariment, el govern espanyol disposa que «en el transport, tant públic, com privat i particular, en vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, i sempre que es realitzin en el marc dels supòsits autoritzats i en els quals hagi de viatjar més d'una persona en el vehicle, s'ha de respectar que vagi com a màxim una persona per cada fila de seients, mantenint-se la major distància possible entre els ocupants».

Aquest aclariment es registra després que aquest dimarts, 24 de març, també fos autoritzat el fet de recórrer al lloguer d'un cotxe sense conductor en cas d'haver d'efectuar desplaçaments per causa de força major permesos. Fins llavors, l'accés dels 'rent a car' estava limitat per a professionals de transport i repartidors.

Desplaçaments de primera necessitat

Els desplaçaments que permet realitzar el decret de l'estat d'alarma són els que es realitzin per comprar aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat, per assistir a centres i serveis sanitaris, per acudir a la feina, per retornar al lloc de residència habitual o per assistir i cuidar gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables. També es permet desplaçar-se per acudir a entitats financeres i d'assegurances i per «causes de força major o situació de necessitat».


Comentaris
Luis Hernandez
Crec que encara no aurian de pendre aquesta solucio

envia el comentari