El govern espanyol prepara un pla per preveure un brot de coronavirus a la tardor

El Ministeri de Defensa ha començat a fer moviments en aquest sentit

Pedro Sánchez al Congrés dels Diputats, a la sessió de control del 18 de juny de 2018.
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El Ministeri de Defensa del govern espanyol ja idea un pla de contingència contra el coronavirus durant la tardor d'aquest 2020. Es tracta de la primera constatació que l'executiu central tem o bé la prolongació de la pandèmia, o bé que es produeixi un nou rebrot de la malaltia tan bon punt l'estiu passi i la calor remeti.

Reservistes convocats per als mesos de setembre a novembre

Així doncs, en les darreres setmanes, el Butlletí Oficial de Defensa ha fet públiques diverses convocatòries de reservistes, és a dir, persones que, tot i ja estar desvinculades de les Forces Armades, estan obligades a reincorporar-se si són cridats, com està passant ara. En els últims butlletins, doncs, es convoca diversos militars de reserva amb especialitat sanitària: hi ha metges, infermers i psicòlegs.

En els llistats de convocatòria, a més dels noms i cognoms dels reservistes i de la seva especialitat, també s'hi publica, segons 'Voz Pópuli', el període de temps pel qual són convocats. I és aquí on es corrobora la previsió del govern espanyol sobre la pandèmia: hi ha reservistes que estan cridats a reincorporar-se entre els mesos de setembre i novembre, cosa que demostra que l'executiu preveu un repunt de la malaltia a la tardor.

L'Exèrcit intervé a les comarques de Girona

En un altre ordre de coses, l'Exèrcit s'ha desplaçat aquest dissabte al matí a la residència d'avis de Campdevànol, al Ripollès, per desinfectar-ne els exteriors. Els militars encarregats de fer la tasca han estat els destinats a la base de Sant Climent Sescebes, a l'Alt Empordà, i no pas la Unitat Militar d'Emergències. Aquesta és la primera actuació que fa l'exèrcit espanyol a les comarques de Girona. Es tracta d'un geriàtric de tres plantes que també és centre de dia. La desinfecció va durar pocs minuts.


Comentaris

envia el comentari