URGENT

🚔 Troben el cadàver d'un home en una platja de Barcelona

URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Robles recorda que «l'única autoritat que pot acordar mesures és el govern espanyol»

La ministra demana als responsables polítics que «complexin» i diu que no es pot perdre el temps en «disputes»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un discurs al Congrés el 4 de gener de 2020.
Dues ministres del govern de Sánchez han llençat clares indirectes als presidents autonòmics. | Europa Press

El ministra de Defensa, Margarita Robles, recorda als presidents autonòmics que «l’autoritat única a l’hora de determinar les mesures és el govern espanyol». En una entrevista a Telecinco, Robles ha demanat al president de la Regió de Múrcia, Fernando López Miras, que mantingui el to expressat per la majoria de líders en la reunió d’aquest diumenge i ha demanat que «es compleixin les normes», «començant pels responsables polítics».

La ministra ha dit també que les crítiques són «benvingudes» i ha admès que tot es pot millorar però ha defensat de nou que les mesures «són molt limitatives d’un dret fonamental: sinó que li preguntin a la gent». En aquest sentit, ha dit que caldrà veure l’evolució de la situació i ha admès també que «a tots ens ha agafat per sorpresa, només cal mirar a la resta del món». Robles ha insistit, però, que ara és el «moment de treballar tots junts». «La prioritat ha de ser la de tots i no ens hem de perdre en discussions ni en disputes polítiques», ha remarcat.

González Laya demana a les comunitats autònomes «aparcar les crítiques»

Al seu torn, la ministra d'Exteriors, Arancha González Laya, ha fet una crida a les comunitats autònomes a «aparcar les crítiques». «És el moment de la solidaritat, no de la competència d'uns contra els altres. No són les teves o les meves mascaretes, la meva o la teva UCI», ha defensat en una entrevista a TVE després que Catalunya i Múrcia hagin demanat endurir les mesures. Preguntada per un confinament total, Laya ha respost que «mai s'ha exclòs cap mesura que sigui útil i necessària». També ha defensat que el president de govern espanyol, Pedro Sánchez, va discutir amb «lleialtat» la pròrroga de l'estat d'alarma amb els presidents autonòmics abans d'anunciar-la als ciutadans.

Segons Laya, les crítiques sempre han de ser possibles però ha afegit que qui les fa ha de pensar quin és el millor moment. La ministra d'Exteriors considera que ara és moment d'aparcar-les. «No dic que les haguem d'oblidar. Arribarà el moment de fer-les però aquest no és el moment. Els ciutadans no entendrien que ens emboliquéssim amb disputes», ha afegit.

Davant la situació actual, la ministra ha fet una crida als ciutadans, responsables polítics de comunitats autònomes i ajuntaments. «Tots hem de ser solidaris, ara no és el moment de la competència entre nosaltres. Ara és el moment de remar tots junts en la mateixa direcció», ha reblat.


Comentaris

envia el comentari