Pedro Sánchez es prepara per a l'escenari més restrictiu per culpa del coronavirus

D'aplicar-se la mesura s'establirien noves restriccions

Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
La mesura contempla els talls de carreteres | Europa Press

Malgrat que s'ha insinuat que Espanya podria rebaixar algunes de les mesures de l'Estat d'Alarma després de Setmana Santa, també es prepara per a un escenari més restrictiu. El dimecres aprovava un decret per tancar les carreteres en cas que fos necessari, una decisió que no entra en vigor però que compta amb tots els passos previs fets per poder-la executar en qualsevol moment.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El tall de carreteres s'estableix en el real decret de mesures contra la pandèmia com una competència del Ministeri d'Interior i ja s'ha aplicat en algunes zones de Catalunya, com Igualada i altres dos municipis, que tenen les carreteres segellades per motius de salut pública en tenir la tassa de mortalitat major que en altres llocs: Si a Madrid és de 27,9 per cada 100.000 habitants, a Igualada és de 63,1.

Fonts d'Interior han afirmat que «el tancament de carreteres, per ara, no es produirà» i han assenyalat a l''ABC' que només s'estan realitzant previsions. Ahir, 26 de març, entrava en vigor la nova ordre que determinava que els vehicles vinculats als serveis bàsics, sobretots els sanitaris o els dels cossos de seguretat quedessin fora de qualsevol limitació.

S'ha acabat de 'polir' la mesura

El govern ha assenyalat però que sempre es permetrà la circulació de vehicles que no estiguin expressats en la nova ordre i que «contribueixin a garantir el subministrament de bens o la prestació de serveis essencials per la població» quan ho considerin «els agents encarregats del control i disciplina del trànsit».

Així doncs, els vehicles que queden fora d'aquestes restriccions són «els utilitzats per empreses de seguretat privada», «els de fabricació i distribució de productes de neteja» i «els de transport sanitari, Forces i Cossos de Seguretat, Protecció Civil i salvament», que no figuraven en la primera ordre emesa el passat 20 de març, segons ha informat 'ABC'.

Des del Ministeri d'Interior han explicat que el mateix real decret d'Estat d'Alarma ja indicava que aquests vehicles no quedarien mai afectats per cap tall de carretera però que s'ha afegit perquè no hi hagi confusions. El tall tampoc afectaria els vehicles de les Forces Armades i als de Correus.


Comentaris

envia el comentari