El govern de Sánchez anuncia noves restriccions sense interrompre l'AVE i els vols

L'oferta ferroviària s'ha reduït un 20% més
El govern anuncia noves restriccions envers l'estat d'alarma pel coronavirus  | ACN

 

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, ha assegurat que «estem pràcticament confinats» i ha anunciat una ordre ministerial que limitarà el moviment encara més. Tanmateix, tant l'AVE com el trànsit aeri dins del territori espanyol continuaran en funcionament; això sí: amb menor assiduïtat que l'establerta d'ençà que es va decretar l'estat d'alarma.

 

Així mateix, el govern implementa una nova restricció en el transport públic col·lectiu, de manera que l'oferta per a viatjar en trens AVE i Llarga Distància queda reduïda en un 90% respecte a l'habitual. La reducció de l'oferta de trens de Renfe és superior al descens del 85% fixat inicialment en el decret de l'estat d'alarma, i s'aplica després de constatar que gairebé no es registra moviment de viatgers, i amb la finalitat de preservar la seguretat dels treballadors ferroviaris.

 

En la mateixa línia, el servei de Rodalia, l'únic transport que mantenia la seva oferta total, es redueix al 50%, després de constatar que els trens circulen per sota del 15% de la seva capacitat després del continu descens de viatgers registrat en aquesta passada setmana. En aquest cas, l'oferta serà del 85% en les 'hores punta' de la desena de ciutats on Renfe presta aquest servei amb la finalitat de «salvaguardar la distància recomanada per Sanitat entre els viatgers».

 

El govern ajusta a la baixa l'oferta de transports després de constatar que en la primera setmana en estat d'alarma les dades de moviments de viatgers demostren que «la població està pràcticament confinada» i les «restriccions de mobilitat han funcionat».

Més notícies de la categoria Coronavirus