IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern vol que els nens surtin amb les mateixes restriccions ja existents pels adults

La mesura s'aplicarà des de dilluns vinent per a canalla de fins a 12 anys

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Consell de Ministres d'aquest dimarts, 21 d'abril, decidirà els termes en què, a partir del proper dilluns dia 27 es deixarà sortir al carrer a la canalla de fins a 12 anys. 'La Vanguardia' explica en la seva edició d'avui, però, que els infants comptaran amb les mateixes restriccions que ja s'apliquen per als adults. Així, només podran sortir per a aquelles activitats que ja estan previstes, com anar a comprar.

En canvi, no podran sortir per assistir els seus avis (els adults sí que poden fer-ho) i se'ls impedeix que agafin el transport públic. Cal recordar, a més, que els parcs infantils seguiran tancats i que no es podrà sortir al carrer amb joguines, patinets o bicicletes. El govern limita la mesura fins als 12 anys i, per tant, els adolescents de 12 a 18 anys seguiran a casa —una decisió d'allò més polèmica que ja ha aixecat polseguera des del Govern de Catalunya.

El Homrani demana que els menors de 12 a 18 anys també puguin sortir

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, criticava el passat diumenge que el govern espanyol pugui deixar a casa els adolescents de 12 a 18 anys si pren com a referència la Llei de salut pública. En declaracions a RAC1, El Homrani va opinar que «no té cap sentit» permetre que només surtin els menors de 12 anys. «I de 12 a 18 és un forat negre? Seran les úniques persones que no tindran dret a sortir en cap moment després d'un mes? És deixar-se una part, i la infància i l'adolescència s'ha de tenir en compte en el seu global», va defensar.

El conseller va indicar que el Govern fa setmanes que estudia la sortida dels nens. «Si no haguéssim parlat d'aquesta necessitat, potser no s'hagués fet públic el que dissabte es va fer públic», va afegir. «No podem estar esperant a l'Estat de forma contínua. Hem de poder situar aquests elements del debat públic, perquè és que si no estaríem parats», va argumentar el Homrani, que va recordar que hi ha països on hi ha confinament total i han anat situant elements sobre la infància. «Una cosa no treu l'altra», va insistir.


Comentaris

envia el comentari