El govern espanyol separarà els malalts asimptomàtics

L'objectiu és frenar els contagis dins de les llars i entre membres d'una mateixa família

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Pedro Sánchez demana als governs autonòmics una llista d'infraestructures per a allotjar a persones contagiades de coronavirus però asimptomàtiques | CatalunyaDiari

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha demanat aquest diumenge, 5 d'abril, als presidents de les comunitats autònomes que facilitin una llista d'infraestructures per poder allotjar a contagiats pel coronavirus però que estan asimptomàtics, per tal d'evitar que puguin contagiar altres persones, segons han informat fonts autonòmiques.

Sánchez porta reunit des de dos quarts del matí per videoconferència amb els presidents regionals en el que és la seva quarta trobada des que es va decretar l'estat d'alarma el passat 14 de març per la pandèmia de coronavirus.

El president els ha demanat que aquest llistat estigui conclòs abans del pròxim 10 d'abril, just quan finalitza la Setmana Santa i els treballadors de sectors no essencials tornaran a incorporar-se als seus llocs de treball, segons va anunciar ahir el mateix Sánchez. Amb aquesta mesura, el govern espanyol pretén utilitzar hotels i pavellons esportius, entre altres llocs, per reallotjar persones que hagin donat positiu per coronavirus però que no tinguin símptomes, assegurant encara més el seu confinament i evitant que puguin contagiar altres persones de la seva mateixa família o amb les que convisquin.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Queixes de les autonomies

Durant aquestes trobades, la major part dels presidents li han anat traslladant el seu malestar per la falta de material i en l'última reunió, diumenge passat, diversos presidents van exposar les seves crítiques per haver aprovat un decret per paralitzar les activitats no essencials sense comptar amb ells.


Comentaris

envia el comentari