IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les 2 mesures que el govern estudia permetre aviat

Fernando Simón confessa que fer esport i deixar passejar a la gent gran «estan sobre la taula»

Fernando Simón, en una Compareixença a la Moncloa
El govern estudia permetre fer esport i que la gent gran surti a passejar | Europa Press

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha apuntat aquest diumenge 19 d'abril de permetre als adultssortir a fer esport de forma individual i que les persones grans surtin a passejar «són mesures que sempre estan sobre la taula», podent activar-se en els pròxims dies.

«Aquestes mesures estan sempre sobre la taula, tots els professionals sanitaris les hem plantejat però requereix un control molt estricte», ha recalcat el doctor Simón durant la seva compareixença rutinària a Moncloa en la roda de premsa del comitè tècnic de seguiment diari del coronavirus.

Les noves mesures s'aniran incloent a partir del 26 d'abril

Segons l'opinió de l'expert del Ministeri de Sanitat, hi ha mesures «que es poden anar permetent progressivament», si bé és cert que ha apuntat que les noves modificacions s'aniran incloent a partir de diumenge que ve 26 d'abril.

«Entenc que aquestes mesures s'han d'incloure en els propers decrets progressivament. No crec que siguem ni més ni menys disciplinats que altres ciutadans», ha assenyalat Simó, valorant que l'objectiu és activar mesures «que es puguin implementar correctament i no que es quedin en un paper».

Les dues mesures «s'han posat sobre la taula»

Quan Simón ha estat preguntat per la possibilitat de permetre que la gent gran surtin a passejar, l'expert ha destacat que és un dels punts que el comitè científic de Sanitat «ha discutit molt i és una altra de les opcions possibles a implantar».

Sobre aquest assumpte, el doctor ha explicat que les persones majors «han de plantejar-se com a possible grup per poder exercitar-» i ha deixat caure que el que es permetrà o no «dependrà del Reial Decret nou que s'emetrà en els pròxims dies. És un dels punts que el comitè científic ha posat sobre la taula», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari