El Govern habilita 160.000 targetes moneder per garantir els ajuts de menjador als pares

A més, l'Executiu aprovarà per decret mesures per a autònoms, per garantir la contractació pública i demorar pagament de tributs

Imatge d'arxiu d'una nena escrivint
El Govern habilita 160.000 targetes moneder per garantir els ajuts de menjador als pares | Catalunya Diari

Els Departaments d’Educació i de Treball, Afers Socials i Famílies han anunciat que garantiran els ajuts de menjador a l’alumnat beneficiari de les beques i a menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat, a través de l’habilitació de targetes moneder durant la crisi del coronavirus, en un acord assolit amb La Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Es començaran a repartir en 2 o 3 dies

En total són 140.000 targetes per a infants usuaris del servei de menjador i 20.000 per als menors usuaris dels serveis d’intervenció socioeducativa amb servei d’àpat. Les targetes moneder es començaran a distribuir a partir dels propers 2 o 3 dies, a través dels Ajuntaments i dels Consells Comarcals.

Es carregarà a cada família l'import de la prestació diària pel total de dies que duri el tancament. Els dos departaments estan acabant d’ultimar l’operatiu que pugui fer possible el lliurament a les famílies i properament es concretaran les instruccions definitives.

El Govern aprovarà un nou paquet de mesures econòmiques

A més, el Govern aprovarà aquest dimarts —a la reunió del consell executiu— un decret amb un nou paquet de mesures econòmiques per fer front a l'afectació del coronavirus. En un comunicat, l'executiu ha explicat que les accions aniran encarades a garantir la continuïtat de la contractació pública, demorar el pagament de tributs i oferir una resposta als autònoms que han hagut de parar la seva activitat. 

Just aquest dilluns el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, s'ha reunit amb sindicats i patronals per analitzar l'impacte econòmic del coronavirus i consensuar mesures «efectives i immediates» per reduir els efectes negatius. Tots els actors han coincidit que és «fonamental» la protecció de la salut de les persones i els treballadors.

Necessitat d'oferir préstecs amb garantia pública

A la reunió, el conseller d'Economia ha insistit en la urgència d'engegar actuacions concretes per garantir la liquiditat a curt termini a les empreses i, especialment, a les pimes, per poder garantir l'estabilitat als llocs de treball. Per al vicepresident, una de les mesures ha de ser la moratòria general de les quotes d'autònoms i seguretat socials, així com els pagaments de l'IVA. 

També ha posat èmfasi en la necessitat d'oferir a empresaris préstecs amb garantia pública, amb el suport de les autoritats comunitàries.


Comentaris

envia el comentari