El govern paralitzarà els desnonaments durant sis mesos

El Consell de Ministres es planteja de cara al dimarts vinent una prorroga del pagament de lloguers

Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa.
Pedro Sánchez, en una roda de premsa al Palau de la Moncloa, en una imatge d'arxiu. | Europa Press

El govern espanyol paralitzarà els desnonaments durant el període de sis mesos. Segons avança 'El Periódico', també s'imposarà una pròrroga automàtica per a tots els contractes que vencin en aquest període esmentat. La mesura, a proposta del Ministeri de Transports i Habitatge, s'aprovarà el proper dimarts, 31 de març, al Consell de Ministres. 

La reclamació prèvia de rebaixes o suspensions per als lloguers

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, els secretaris generals de CCOO i UGT a Catalunya, Javier Pacheco i Camil Ros, i el president de Barcelona Comerç, Salva Vendrell, reclamen a les entitats que representen els propietaris d'habitatges i locals a la ciutat que promoguin rebaixes o suspensions en el pagament dels lloguers.

En una carta conjunta, asseguren que cal adaptar els lloguers «rebaixant preus, facilitant carències, suspensions o condonacions» durant els propers mesos per les persones i negocis que han vist reduïts els seus ingressos per la crisi del coronavirus. En concret, exigeixen la suspensió immediata dels lloguers en mans de grans empreses i socimis.


Comentaris

envia el comentari