IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern italià i el sector turístic ja treballen en com serà la tornada a les platges

Itàlia iniciarà el desconfinament de manera esglaonada a principis del mes de maig

Els italians desitgen poder tornar a les platges aquest estiu. | CatalunyaDiari

A partir del mes de maig, el Govern italià iniciarà el desconfinament, aixecant de manera esglaonada les restriccions vigents actualment per l'emergència sanitària. Una de les grans incògnites que es planteja a Itàlia és si els seus habitants podran anar a la platja aquest estiu i com ho faran. En aquest sentit, la subsecretària del ministeri de Cultura i Turisme, Lorenza Bonaccorsi, a través de la televisió pública, ha donat bones notícies als italians: «Anirem al mar, estem treballant per tal que sigui així», ha dit.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Segons explicava La Vanguardia aquest dijous, des de Roma donen per fet que el turisme estranger serà inexistent, però confien en el fet que hi hagi turisme intern. Aquest sector representa el 15% del PIB italià i diverses veus han demanat mesures per salvar la temporada d'estiu i no colpejar de nou la debilitada economia italiana.

Confiança en el turisme intern

Les autoritats del país han recollit el guant i el ministre de Turisme, Dario France, ha mantingut aquesta setmana una reunió telemàtica amb les regions italianes. En aquesta trobada, France va comunicar que de manera imminent es faria un anunci de noves mesures per al sector turístic. El ministre va negociar amb les regions un abonament de vacances per donar suport al turisme intern i les mesures de protecció i seguretat per la tornada a l'activitat del sector.

Els plantejaments de com serà l'estiu també es fan des del sector turístic. En declaracions a La Vanguardia, Marco Maurelli, director de Federbalneari, l'associació italiana que regula els balnearis a les platges italianes, ha explicat que «sabem que estan treballant i en els pròxims dies esperem tenir les pautes per reorganitzar els nostres establiments. Quants para-sols podrem posar o la distància entre les hamaques, entre altres qüestions». Preguntat sobre si els banyistes hauran de portar mascareta, Maurelli assegura que «suposo que sí».

El que sembla descartar el sector és l'esbojarrada idea d'una empresa italiana que proposava la instal·lació de boxes de plàstic transparent a les platges per mantenir les distàncies de seguretat i evitar el contacte entre persones.

Altres veus no són tan optimistes

Tot i les paraules i els plantejaments del sector turístic i les autoritats italianes sobre la temporada d'estiu, altres veus posen en dubte la possibilitat de tornar a les platges. D'una banda, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, va desaconsellar aquesta setmana iniciar les reserves de les vacances d'estiu, a conseqüència de la pandèmia. Paraules que han desfermat les crítiques tant a Itàlia com a Espanya, dos dels països amb un pes més important del turisme en el seu PIB.

Així mateix, la viròloga italiana Ilaria Capua ha posat aigua al vi, recordant que el desconeixement que es té sobre el coronavirus fa que no hi hagi cap certesa sobre com evolucionarà l'emergència sanitària ni com es comportarà el virus amb la calor.


Comentaris

envia el comentari