Pedro Sánchez ja contempla limitacions per deixar sortir els nens al carrer

Un document d'Atresmedia avança limitacions d'horaris i distàncies màximes per a la sortida dels nens al carrer

Una dona ensenya dues nenes a portar mascareta a Còrdova, el 21 d'abril del 2020
El govern ja contempla les limitacions per deixar sortir els nens al carrer | CatalunyaDiari

La proposta que recull la sortida dels nens durant el confinament segueix patint rectificacions. Les opinions d'experts, associacions, pares i alguns polítics han fet que el govern modifiqui algunes de les condicions que plantejava inicialment.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

La primera d'elles va ser l'ampliació de la mesura perquè inclogués els menors de 14 anys, i no de 12, que era l'edat que inicialment s'estava estudiant. La segona va ser la recent decisió que els nens puguin sortir a fer una passejada a l'aire lliure en companyia d'un dels seus progenitors, i no a acompanyar els seus pares a llocs tancats com bancs, supermercats i farmàcies.

I tal com ha aclarit el president del govern,Pedro Sánchez, a la sessió de control al Congrés, aquestes rectificacions sobre temes ja abordats es poden seguir produint després de l'avaluació de les mesures per diferents experts. Fins al moment només se sap amb certesa que les passejades seran sota vigilància i sempre tenint en compte les normes higièniques desgranades per Sanitat.

Fins a tres nens per progenitor

No obstant això, La Sexta ha tingut accés en exclusiva a un document en què es presenten algunes de les limitacions que el govern estudia per aprovar la sortida dels nens a partir del pròxim 27 d'abril. Segons aquest document, que encara no seria definitiu, es permetria fins a la sortida de tres nens per cada progenitor, amb l'objectiu d'afavorir a les famílies nombroses.

Això sí, els tres nens han de compartir llar i sortir en companyia d'un adult amb el qual convisquin, mantenint-se la prohibició de relacionar-se amb persones d'un altre nucli familiar. És clar que s'haurà de respectar la distància mínima d'1,5 metres de seguretat amb altres passejants, siguin nens o adults. Si els nens es trobessin amb amics o coneguts, estaria prohibit en qualsevol cas apropar-s'hi. 

Horaris i temps de sortida

En el mateix document es recull que els menors podrien córrer, saltar i fer exercici durant les sortides, però allunyats de zones infantils o instal·lacions com parcs que puguin facilitar els contagis.

Es planteja establir uns horaris per a aquestes sortides en les quals es restringiria l'horari nocturn. D'aquesta manera, es podria sortir entre les 8 del matí i les 22.00 hores, tot i que amb la limitació de màxim una hora diària per cada nen. 

També s'està pensant a limitar la sortida a un quilòmetre de distància màxima de l'habitatge habitual i s'està estudiant l'obligatorietat dels menors de portar mascareta durant la sortida.

Altres de les qüestions que planteja el document al qual ha pogut accedir la cadena d'Atresmedia, encara que aquestes siguin òbvies, és que els passejos seran sempre voluntaris, en cap cas obligatoris, i que els menors que gaudeixin d'aquest permís no poden estar contagiats o amb símptomes de coronavirus.

A més, els progenitors han d'explicar als seus fills les condicions d'aquests passejos i la necessitat de complir amb les mesures d'higiene i distanciament social per poder realitzar-les.


Comentaris

envia el comentari