IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern mostra com fabricar mascaretes eficients contra el coronavirus

L'Associació Espanyola de Normalització (UNE) ha publicat els requisits mínims que han de complir les mascaretes higièniques no reutilitzables per a ser efectives.

Moltes màscares amuntegades una damunt de l'altra
La UNE publica les especificacions per fabricar màscares eficaces per frenar el virus | Unsplash

L'alta demanda de màscares per frenar l'avanç del coronavirus ha provocat una proliferació de la producció de màscares higièniques no reutilitzables per afrontar el desproveïment. Són moltes les   fàbriques i petits productors que han orientat la seva producció a fabricar aquest material considerat indispensable per evitar la propagació de virus.

Però de res serveix fabricar màscares si aquestes no compleixen les condicions mínimes de protecció, de manera que el govern espanyolha decidit facilitar la informació sobre els requisits indispensables pel que fa a materials, disseny i confecció.

L'Associació Espanyola de Normalització (UNE) ha posat a disposició de tots els ciutadans els requisits mínims que han de complir les mascaretes higièniques no reutilitzables perquè siguin efectives.

«Davant la gran demanda de sistemes i productes, s'ha considerat necessari elaborar un document amb els requisits mínims que han de tenir les mascaretes higièniques» assenyala la UNE, que reconeix l'«esforç extraordinari en la producció de material de protecció per part de centenars d'empreses».

Mascaretes per asimptomàtics

L'Especificació UNE 0064-1 és la primera d'una sèrie de màscares sol ús que està destinada a adults sense símptomes que hagin de sortir al carrer. Els requisits per a la seva producció poden ser sol·licitats de manera gratuïta a través de la web de l'UNE.

El document ha estat elaborat pels ministeris d'Indústria, Sanitat, Consum i Treballaixí com per diverses entitats privades entre els quals destaquen fabricants tèxtils, laboratoris i centres tecnològics. La informació proporcionada recull les condicions necessàries pel que fa a materials, disseny, confecció i marcat, però també sobre l'ús correcte d'aquest material.

A més, inclou un llistat de fabricants espanyols que proporcionen els teixits recomanats amb l'objectiu de facilitar l'accés dels productors a materials certificats que garanteixin la qualitat final del producte.

Mascaretes per a nens

A més, l'Associació Espanyola de Normalització acaba de publicar fa tan sols unes hores l'informe relatiu a l'Especificació UNE 0064-2 que inclou tots els requisits pel que fa als materials, disseny, confecció i marcat que han de complir les mascaretes higièniques per a nens.


Comentaris

envia el comentari