IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern espanyol reconeix que encara queden «serrells» per acordar la renda vital mínima

Així mateix, la presentació de la prestació econòmica podria ajornar-se

Pla mitjà del ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá
El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá | ACN

El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, no confirma si la presentació de l’ingrés vital mínim es farà aquest dijous, tal i com va anunciar ahir la vicepresidència d’Afers Socials, i diu que encara queden «serrells» per tancar-la.

En una entrevista a la Ser, Escrivá ha negat «pressions» per part del vicepresident segon, Pablo Iglesias, i ha dit que “entra dins del possible” la presentació pública, tot i que no anirà al Consell de Ministres fins d’aquí a «unes setmanes». En aquest sentit, ha dit que s’ha assabentat de l’anunci de vicepresidència pels mitjans de comunicació i ha admès que la convocatòria no consta a l’agenda de govern.

Escrivà ha reiterat que la mesura serà «definitiva» i que beneficiarà a uns 3 milions de persones però ha dit que encara no tenen una xifra tancada. «Necessitem unes setmanes, no per anunciar-ho, sinó per materialitzar-ho», ha afegit.

Escrivà ha remarcat que es tracta d’una mesura «molt nova» i que tindrà un fort impacte per eradicar la pobresa extrema. Per això, ha dit, «s’ha de fer amb molta precisió i s’han de tenir els procediments per poder pagar la prestació». Sobre com es finançarà, ha afirmat que la crisi provocarà un increment del deute públic: «Una part significativa de les mesures es finançaran acudint al mercat de deute, com tots els països», ha insistit.

La caiguda de la afiliació, estabilitzada

El ministre també ha reiterat que es tracta d’una crisi transitòria i ha assegurat que les mesures adoptades han frenat la destrucció de llocs de treball. «El que ha passat ha estat una destrucció temporal», ha dit.

En aquest sentit, ha detallat que «la protecció de les rendes que estem fent ha provoca que la caiguda de feina s’estigui contenint i estabilitzant» des de finals de març. La prestació dels autònoms, a més, ha dit que ha evitat la caiguda en el sector. «Gairebé no estem observant caiguda en la afiliació», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari