ÚLTIMA HORA

🚨 Mor un home en sortir de la via la furgoneta en què viatjava al Segrià

Les 6 obligacions que marca el govern per anar a comprar

Moltes persones no estan respectant les mesures de seguretat i des de Sanitat han volgut recordar la seva importància

Un home entra a un Mercadona de Madrid amb mascareta i guants per seguretat (23-02-2020)
Sanitat ha volgut recordar que anar a comprar no és una excusa per sortir repetidament de casa | CatalunyaDiari

El Govern ja ha advertit en diverses ocasions que aquestes pròximes setmanes seran decisives per la lluita contra el coronavirus, així que les mesures hauran d’ampliar-se per aconseguir l’objectiu de reduir els contagis de Covid-19.

Una de les raons justificades per sortir al carrer és fer la compra als supermercats, i això ha provocat que en diversos establiments de l’estat es puguin veure les prestatgeries buides i la gent acumulant-se per comprar els productes desitjats.

Sis mesures obligatòries i bàsiques per anar a comprar

Ara, el Ministeri de Sanitat ha compartit unes noves mesures de seguretat en virtut del Real Decret del 18 de març publicat en el BOE per comprar als supermercats productes de primera necessitat. Tot i que aquestes ordres haurien de seguir-se des que es va decretar l’estat d’alarma, ja s’ha vist en diverses ocasions a la població ignorant les mesures pertinents. És per això que han volgut recordar la manera de sortir a realitzar compres de primera necessitat.

1. Qui pot anar a comprar?

Han d’anar aquelles persones que no presentin cap símptoma del virus: febre, tos seca, falta d’aire… A més, haurà de sortir només una persona i s’haurà d’evitar que surtin aquells que pertanyen a col·lectius vulnerables (persones grans o amb patologies prèvies).

2. Mantenir la distància de seguretat

Evitar aglomeracions és indispensable per no contribuir a la propagació del virus. És per això que és de vital importància mantenir la distància de seguretat –entre un i dos metres- entre els clients i amb els treballadors del supermercat, qui s’exposen al virus durant tota la seva jornada laboral.

3.Quan és obligatori l'ús de guants?

L’ús de guants d'un sol ús per comprar fruites i verdures sempre ha estat obligatori, però ara ho és encara més. S’ha de posar especial atenció a aquests detalls i utilitzar els guants per poder seleccionar els aliments que s’emportin a casa. Després de comprar els productes, s'hauran de llençar als contenidors corresponents dels quals disposaran els mateixos supermercats.

4. Ajuda als teus veïns 

Sanitat també ha recalcat el factor de la solidaritat en aquests difícils moments. És per això que aconsellen preguntar als teus veïns si necessiten alguna compra urgent i realitzar-la en el seu lloc, sobretot si es troben en una situació de risc. Sempre poden picar a la seva porta, mantenint en tot moment la distància de seguretat.

5.No compris de manera exagerada

Actua amb empatia i respecte els demès. Això hauria d’aplicar-se a la vida qüotidiona i no només en estat d’alarma, però és important recalcar que tota la població està vivint moments tensos i complicats i cal conèixer les seves històries. Per això, és important recordar que es compri l’estrictament necessari i no desproveir els supermercats d’un producte que podrien utilitzar diverses famílies.

6. Rentar-se les mans i la cara

Quan arribis a casa, a més de rentar-te les mans de forma adequada, també s’ha de rentar la cara per desfer-se dels gèrmens i possible virus que s’hagi acumulat durant el període de la compra.

Sanitat també recomana realitzar la compra a partir de les 14:30 per evitar aglomeracions, així com procurar no comprar els caps de setmana. Com sempre, recorden que no està permés sortir diverses vegades al dia per realitzar aquesta compra, ja que afirmen que si el producte no es troba disponible en un moment no ho estarà durant la resta del dia. D’aquesta manera, recomanen tornar al dia següent i no hores després ja que el confinament i aïllament és una part imprescindible del procés de cura contra el coronavirus.


Comentaris

envia el comentari