IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern de Pedro Sánchez va comprar tests ràpids amb un sobrecost d'un 350%

Es van adquirir 659.000 unitats

Test de sang de coronavirus
El govern espanyol va adquirir més de 650.000 unitats de tests diagnòstics | Catalunya Diari

La crisi del coronavirus va enxampar 'per sorpresa' a tots els països i això està fent que els seus governs estiguin cometent encerts i errors en la gestió d'aquesta. Errors en els quals també ha caigut Espanya. Recentment, donàvem a conèixer que el Ministeri de Sanitathavia procedit a retirar del mercat unes 140.000 mascaretes perquè no complien amb la normativa vigent. Ara s'ha descobert un altre problema o error comès pel govern de Pedro Sánchez.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Concretament, ha estat el diari ABC el que ha parlat sobre els tests ràpids que es van adquirir fa unes setmanes des de l'Executiu i que finalment es va poder comprovar que no eren fiables. I és que sobre els mateixos ha vingut a indicar que es va pagar un sobrecost del 350%.

Pel que sembla, el contracte signat amb l'empresa Interpharma va establir el pagament de 17.143.1885 euros per un total de 659.000 unitats de tests diagnòstics. D'aquí que cada un d'aquests tingués un preu de 26 euros. Realment, aquesta és una xifra elevada, segons explica el rotatiu, ja que el cost del producte en fàbrica és de només 3 euros per unitat.

Aquesta xifra deixa palès que cadascuna d'aquestes proves fins i tot superava el preu dels 7 euros pels quals es comercialitzen al nostre país per part de distribuïdores espanyoles.

 

El govern espanyol va desemborsar 7 milions d'euros en concepte de bestreta

Davant els fets, des del govern s'ha donat a conèixer que només s'havia desemborsat 7 milions d'euros en concepte de bestreta i que aquests ja s'ha aconseguit recuperar-los. En aquest sentit, sobre el problema dels tests s'ha especificat que són fabricats per l'empresa xinesa Shenzhen Bioeasy Biotechnology, però són distribuïts per una empresa espanyola «de confiança» com és Interpharma, que havia guanyat el pertinent concurs i d'aquí el contracte amb l'Executiu.


Comentaris

envia el comentari