IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Govern permet des d'aquest dilluns desplaçar-se als horts particulars

Feia dies que la Generalitat havia rebut reclamacions al respecte

Sanitaria vestida amb EPI aplaudint, 28 de març de 2020
El Govern ha aixecat una de les restriccions establertes en plena pandèmia del coronavirus.  | EP

El Govern de Catalunya permet a partir d'avui, dia 6 d'abril, anar als horts particulars per collir aliments «necessaris per a la subsistència». Protecció Civil ha informat que, després de tornar-ho a plantejar als òrgans competents de l'Estat, s'ha modificat la restricció que s'aplicava als horts d'autoabastament situats fora del domicili habitual.

Els altres dos supòsits que també estan acceptats a partir d'ara és anar a l'hort particular per cuidar animals o si es tracta d'una activitat econòmica. Els desplaçaments a l'hort han de ser «individuals» i complint la normativa «d'higiene i distanciament social». No obstant això, i atesa la prohibició de traslladar-se a segones residències, queden exclosos els horts que puguin haver-hi a les segones residències.

17.000 signatures en un dia a favor de permetre anar a l'hort

Una iniciativa de quatre cooperatives de treball de sobirania alimentària i Ramaderes de Catalunya va aconseguir la setmana passada recollir més de 17.000 signatures en un dia en defensa de l'horta d'autoconsum a Catalunya davant la prohibició d'Interior.

L'objectiu era presentar una petició formal al Govern aquest mateix dilluns per permetre els desplaçaments a horts particulars fora del domicili, vetat amb el nou decret de l'estat d'alarma. «És més segur anar a l'hort que als supermercats», manifestava la portaveu del moviment, Anaïs Sastre.

Aragonès defensa que el desconfinament comenci quan es portin 14 dies de reducció de casos

Tot plegat, el mateix dia que el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha apostat perquè el desconfinament comenci quan es portin 14 dies de «reducció sostinguda» de casos de coronavirus, un període equivalent al d'incubació. Segons Aragonès, caldria que passades aquestes dues setmanes els hospitals estiguessin «molt per sota del llinar de la seva capacitat» per evitar el col·lapse sanitari i garantir l'atenció d'afectats davant la possibilitat de petits rebrots.

D'altra banda, el vicepresident també ha explicat que la Generalitat assumirà finalment el 100% del risc d'impagaments a través de l'Institut Català de Finances per dotar de més liquiditat a les empreses i que el Govern aprovarà demà l'ajornament de l'impost de les begudes ensucrades i del cànon de l'aigua.


Comentaris

envia el comentari