IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

El Govern podrà intervenir els serveis funeraris mentre duri la crisi del coronavirus

Es limiten el preu dels enterraments per evitar possibles abusos de les funeràries

Pere Aragonès i Quim Torra, en una sessió de control al Parlament de Catalunya.
El Govern de Catalunya ha aprovat la mesura aquest divendres, 27 de març. | ACN

El consell executiu extraordinari del Govern d'aquest divendres ha acordat poder intervenir els serveis funeraris durant la crisi de la covid-19, i limitar així el preu dels enterraments. Segons ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, aquests serveis són declarats de prestació «forçosa» mentre es mantingui la urgència sanitària, amb un preu màxim determinat, en funció del servei, i que abasti una prestació bàsica imposada legalment.

Per Budó, cal assegurar que la prestació dels serveis funeraris en la pandèmia actual es fan «de manera contínua i universal», tot garantint el dret als usuaris i «reduint tots els riscos possibles», i evitar possibles abusos per part de les funeràries.

Suspensió de l'obra pública contractada per la Generalitat

El Govern també ha acordat aquest divendres suspendre totes les obres en curs contractades per la Generalitat i pel seu sector públic durant la vigència de l’estat d’alarma. L'executiu vol «afavorir el màxim compliment de les mesures aprovades» contra la covid-19 i «garantir la seguretat i la protecció dels treballadors de la construcció».

Queden excloses les obres qualificades d'emergència, bàsiques o estratègiques, o estrictament necessàries per a l'adequat funcionament de l'administració. La suspensió té efectes l’endemà de la publicació en el DOGC sense que calgui notificar directament el contractista. Amb tot, el text insta al contractista a realitzar les actuacions oportunes que garanteixin la conservació i seguretat de les obres.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que abans de la pandèmia hi havia 37 obres de la Generalitat en marxa i que, des que es va iniciar la lluita contra la covid-19, 17 d'elles s'han paralitzat de manera voluntària pels contractistes. Amb aquest decret llei impulsat per la Generalitat, ara es podran paralitzar les que encara s'estaven fent. Budó ha detallat que per mantenir els llocs de treball, la Generalitat es farà càrrec de les despeses, i també de càrrecs com ara el lloguer de maquinària, per exemple.


Comentaris

envia el comentari