IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya estrena el confinament per municipis amb 5.413 nous casos de coronavirus en un dia

El govern rectifica en una de les claus per lluitar contra el Coronavirus

Sanitat canvia el procediment de recepció de dades després del desfasament produït a Catalunya amb el nombre de morts per coronavirus

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
Sanitat canvia el procediment de recepció de dades de les comunitats autònomes sobre el coronavirus | CatalunyaDiari
 

El Ministeri de Sanitat ha canviat el mètode de recompte de dades i maneig de la informació rebuda de les comunitats autònomes respecte al coronavirus. Després de destapar-se que el nombre de morts a Catalunya és superior al que mostren diàriament les xifres 'oficials' del ministeri, Salvador Illa sol·licita ara la informació epidemiològica clau per poder conèixer la dimensió real de la pandèmia, que està afectant Espanya molt greument.

En una ordre publicada aquest divendres 17 d'abril al Butlletí Oficial de l'Estat, Sanitat assenyala que «l'evolució de la situació de crisi sanitària que es desenvolupa en el marc d'alarma obliga a adaptar i modificar el procediment de notificació de la informació epidemiològica que les comunitats autònomes han de remetre a aquest departament», diu el BOE.

Sanitat recorre a aquest nou procediment «per assegurar l'eficiència en la gestió de la crisi». Per això, el Ministeri fa marxa enrere a una ordre que ell mateix va crear el passat 15 de març, relativa a la «remissió d'informació al Ministeri de Sanitat de la situació de crisi sanitària ocasionada pel Covid-19».

El Govern requerirà el total de casos confirmats mitjançant prova diagnòstica, sigui PCR o un test ràpid, i incloent persones simptomàtiques i asimptomàtiques; el total de casos simptomàtics amb símptomes en el moment de la prova; el total de casos asimptomàtics, també amb símptomes en realitzar la prova; el total de casos hospitalitzats tant en planta com en UCIs; el total de casos que han estat ingressats a UCI o en serveis equivalents, i el total acumulat de casos donats d'alta epidemiològica, tant hospitalàries com domiciliàries.

Sanitat demana a les comunitats que enviïn les dades de 20 a 21 hores

A més, l'Executiu també els demana el total acumulat de casos de morts confirmats, sense importar el lloc en què es produeixi la mort, i el total acumulat de casos confirmats de professionals sanitaris. «Aquesta categoria inclouria també les infeccions ja resoltes en el moment de la notificació», apunten des del Ministeri de Sanitat.

L'ordre modifica parcialment la normativa anterior i no inclou l'obligatorietat que les autonomies informin del nombre de test que practiquen, que sí que venia recollida en una altra ordre anterior. Finalment, el Govern demana a les comunitats que enviïn aquesta informació diàriament, entre les 20 i les 21 hores.


Comentaris

envia el comentari