ÚLTIMA HORA

🚨 Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament a Espanya»

El govern prepara una renda mínima d'urgència per fer front a la crisi del coronavirus

Una mesura important que beneficiarà els afectats econòmicament per la crisi del Covid-19

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez
El govern prepara una renda mínima d'urgència | CatalunyaDiari

La crisi del coronavirus, a més de deixar un total d'11.000 contagis i més de 700 morts a Catalunya, està fent que molts ciutadans s'enfrontin a una situació econòmica complicada. En aquest sentit, molts han hagut de tancar els seus negocis, mentre que d'altres s'han vist afectats per ERTOs a les seves empreses o els han acomiadat.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Per aquest motiu, el govern de Pedro Sánchez ha dut a terme una sèrie de mesures amb l'objectiu d'ajudar l'economia d'aquests ciutadans i les seves famílies. No obstant això, sembla que des de l'executiu s'està preparant una altra mesura urgent: establir una renda mínima per poder ajudar als més vulnerables en l'actual context de crisi.

D'aquesta manera, i segons han publicat diferents mitjans, PSOE i Unidas Podemos estarien treballant en el disseny d'una ajuda extraordinària i urgent per als més desafavorits en la crisi del Covid-19. Concretament, el ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, i el seu equip plantegen en aquests moments la renda mínima.

Qui es podrà acollir?

En un primer moment, es podran beneficiar aquells que hagin reduït els seus ingressos a causa del coronavirus i tots aquells que ja presentàven un nivell baix d'ingressos. En aquest sentit, es podrien acollir a la mesura les treballadores de la llar i unitats familiars amb membres en situació d'atur. Durant les pròximes hores es donarà a conèixer aquesta renda mínima.

Cal destacar que aquest era un dels punts en la proposta de govern de coalició i, per tant, una de les mesures que havia d'arribar durant la legislatura. En aquest sentit, l'expansió del coronavirus només hauria accelerat la seva aplicació.


Comentaris

envia el comentari