El govern de Sánchez estudia una nova pròrroga de l'estat d'alarma pel coronavirus

En cas d'aprovar-se, el confinament s'allargaria fins al 26 d'abril

Pedro Sánchez al Congrés durant la crisi del coronavirus el 18 de març de 2020
Pedro Sánchez estudia ajornar la data de finalització de l'estat d'alarma   | Catalunya Diari

El ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, va condicionar ahir dijous, 2 d'abril, que el president del govern, Pedro Sánchez, sol·liciti al Congrés dels Diputats una nova pròrroga de l'estat d'alarma per l'evolució de la pandèmia en els pròxims dies, i sempre seguint els criteris del comitè científic. En cas que s'aprovi la mesura, el confinament podria allargar-se fins al 26 d'abril. 

Així ho va assenyalar el titular d'Interior a preguntes dels periodistes durant la roda de premsa telemàtica que va oferir ahir. «Estem davant una situació dinàmica i d'avaluació diària del desenvolupament de la pandèmia», va manifestar.

A l'espera de resultats

«Tenint en consideració que les mesures adoptades fins ara estan determinant uns resultats positius, hauran de ser els pròxims dies els que determinen una resolució —sobre una possible nova pròrroga— però sempre sota criteris científics i de les autoritats sanitàries, per a continuar combatent el virus en termes d'eficàcia», va afegir.

El (BOE) va publicar el passat dia 28 un acord del Congrés dels Diputats per avalar prorrogar 15 dies més l'estat d'alarma que va decretar el govern per a fer front al coronavirus.

L'actual pròrroga s'estendrà fins a les 00.00 hores del dia 12 d'abril i se sotmetrà a les mateixes condiciones establertes en el reial decret aprovat pel govern el 14 de març. L'actual pròrroga es va aprovar en una sessió plenària amb poc més de quaranta diputats presents i 306 vots telemàtics.


Comentaris

envia el comentari