El govern espanyol no descarta allargar l'estat d'alarma fins al 10 de maig

Sanitat tem que les mesures de confinament es relaxin

Un Mosso d'Esquadra en un control a Barcelona el 24 de març de 2020
El govern de Sánchez no descarta prorrogar l'estat d'alarma | Catalunya Diari

El govern espanyol no descarta prorrogar l'estat d'alarma fins al 10 de maig. Així ho ha assenyalat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que, a més, ha afegit: «La nostra obligació és planejar els següents escenaris, però ara mateix estem a la fase d'intentar doblegar la corba de contagis. És una etapa dura, que no hem passat».

El ministre Illa diu que la normalitat tornarà en «diverses etapes»

Illa insisteix que el procés de «transició» de la crisi del coronavirus cap al retorn a la quotidianitat tindrà «diverses etapes». Durant la seva tercera compareixença davant del Congrés, Illa ha remarcat que un equip d’experts del màxim nivell està treballant en l’elaboració del pla per afrontar la nova fase.

Amb tot, Illa ha dit que les dades confirmen l’alentiment de la transmissió de la malaltia juntament amb «l’estabilització» i «l’aplanament» de la corba. En aquest sentit, ha alertat que la pressió sobre les UCIs presenta un «retard» respecte de la notificació de casos i que, per tant, «encara queden setmanes difícils per al sistema sanitari». Illa ha dit també que l’estudi estadístic per saber la incidència de la malaltia al país es farà a 62.400 persones i permetrà tenir una «radiografia» de quanta gent ha passat el virus.


Comentaris

envia el comentari