El Govern tanca bars, restaurants i tots els locals que no siguin de primera necessitat

S'estudia regular els accessos al transport públic

Control d'accés a Igualada amb una ambulància entrant a la zona el 13 de març del 2020
El Govern ha decretat tancar els comerços que no siguin de primera necessitat | Cedida

ACTUALITZACIÓ 13/03/2020 22.50 h

A partir de la mitjanit de divendres a dissabte, els bars, cafeteries i restaurants han de tancar tal com ha decretat la Generalitat a través d'una resolució publicada al Diari Oficial que recull les mesures anunciades per Miquel Buch, conseller d'Interior.

Cal destacar, però, que aquells integrats en establiments hotelers o sanitaris no tancaran. A més, també s'ordena el tancament d'establiments de joc, casinos i totes les activitats d'espectacles públics o aquelles realitzades en espais privats, així com els centres comercials, excepte els que són exclusivament d'alimentació i productes d'higiene

Tancament d'àrees comercials

El Govern ha ordenat el tancament d'àrees comercials que no estiguin destinades a l'alimentació i a productes de primera necessitat, així com pistes d'esquí, gimnasos, locals d'oci nocturn (discoteques). El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha recomanat l'ajornament de trobades, reunions i manifestacions. A més, ara que s'apropa el cap de setmana, ha demanat limitar i evitar qualsevol desplaçament i que la gent passi tant de temps com sigui possible a casa.

Aquestes mesures anunciades després de la reunió del Procicat, conformen tot un seguit de noves restriccions que tenen com a objectiu contenir la propagació del coronavirus i no col·lapsar el servei de Salut, ha assenyalat Buch. Unes mesures que s'aplicaran de manera immediata i seran de compliment obligat un cop s'hagi fet pública la resolució.

S'estudia regular els accessos al transport públic

El Govern es planteja regular els accessos al transport públic col·lectiu o suprimir els títols de transport públic, entre d'altres, si no s'aconsegueix reduir l'afluència fins a un terç, com a mesura preventiva per evitar la propagació del coronavirus.

Reduir a una tercera part el nombre de passatgers al transport públic és una de les mesures que ja va avançar ahir la Generalitat, que considera que és un objectiu que es podria aconseguir després de la suspensió de l'activitat als centres educatius i d'altres mesures en l'àmbit empresarial, com el teletreball. D'altra banda, la Generalitat insta els ciutadans majors de 65 anys o ciutadans que pateixin malalties cròniques que evitin el transport públic col·lectiu.


Comentaris

envia el comentari