YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Grifols arriba a un acord amb els EUA per desenvolupar un tractament per combatre el coronavirus

La companyia catalana recollirà plasma de pacients recuperats de la covid-19

Imatge d'una mostra de sang per testar el covid-19 el març de 2020
El coronavirus continua expandint-se per l'Estat i s'està buscant un nou tractament | Catalunya Diari

Grifols, la multinacional catalana especialitzada en el sector farmacèutic-hospitalari amb seu a Barcelona, ha anunciat aquest dimecres que ha arribat a un acord amb diverses autoritats dels Estats Units per desenvolupar un tractament per combatre directament el coronavirus. 

A través d'un comunicat, l'empresa catalana ha explicat que treballarà amb l'Autoritat Estatunidenca d'Investigació Biomèdica Avançada (BARDA, per les seves sigles en anglès), l'Agència del Medicament dels Estats Units (FDA) i altres organismes federals amb l'objectiu de recollir plasma de pacients recuperats de covid-19 i produir immunoglobulines hiperimmunes al virus. L'acord també contempla el desenvolupament d'estudis preclínics i clínics necessaris per determinar l'eficàcia d'aquesta teràpia.

L'empresa està treballant en un assaig clínic a l'Estat

«La companyia posarà a disposició del projecte la seva xarxa de centres de donació aprovats per l'FDA, examinarà i identificarà als donants i processarà el plasma per produir anticossos hiperimmunes en les seves instal·lacions especialment dissenyades i aïllades per malalties infecciones als Estats Units», ha assenyalat Grifols.

En paral·lel, la multinacional ha explicat que està treballant en un assaig clínic a l'Estat amb plasma inactivat per blau de metilè de pacients recuperats del coronavirus. A més, el grup està desenvolupant un mètode de diagnòstic basat en tecnologia pròpia per detectar el virus de forma més acurada als mètodes actuals. Segons Grifols, cada equip dissenyat permetrà analitzar més de mil mostres diàries i podria estar disponible en les pròximes setmanes.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Denegat el confinament total de la Conca d'Òdena

Aquest matí arribava una notícia inesperada. El govern central ha decidit contradir el govern català i ha denegat el confinament total d'Igualada i la Conca d'Òdena. Moncloa, en un comunicat emès a primera hora d'aquest matí, recordava al conseller Miquel Buch que l'ordre d'endurir el confinament ha de passar pel ministre de Sanitat, Salvador Illa. 

Per la seva part, el conseller d'Interior ha afirmat que no veu «gens encertada» la resposta de l'Estat a la decisió del Govern de decretar el confinament total de la Conca d'Òdena i ha insistit que cal «actuar d'una manera molt dràstica» en aquest territori.


Comentaris

envia el comentari