IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Grifols preveu tenir disponible un tractament contra el coronavirus al juliol

La multinacional també treballa en la producció de tests d'alta precisió

Farmacèutica Grifols
Grifols posa en marxa tres projectes contra el coronavirus | CatalunyaDiari

La multinacional catalana especialitzada en el sector farmacèutic i hospitalari, Grifols, ha anunciat que ha posat en marxa tres projectes contra el coronavirus i s'espera que es llencin al mercat pròximament. Entre aquests, destaca el treball per tenir llest un test de detecció del virus al mes de maig i un tractament contra la Covid-19 previst per a mitjans del mes de juliol.  

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Proves diagnòstiques d'alta sensibilitat 

Els investigadors ja estan desenvolupant un test d'alta precisió per detectar el coronavirus, basat en una tecnologia coneguda com a Amplificació Mediada per Transcripció —TMA—. Aquesta, és habitual en centres de transfusió, bancs de sang i centres de donació de plasma, ja que a més a més de tenir una alta sensibilitat, permet treballar amb grans volums de mostra. Per tant, el test que s'està desenvolupant permetria analitzar més de 1.000 mostres diàries que es processarien en equips automatitzats. Els primers lots d'aquests tests es confia que estaran disponibles a principis de maig.

Tractament amb plasma

L'empresa, líder a Europa i tercera en el món en la fabricació d'hemoderivats (productes derivats del plasma), treballa en una immunoglobulina hiperimmune contra el SARS-CoV-2, el patogen que produeix la malaltia. Per produir-la, el grup català en col·laboració amb la Food and Drug Administration (FDA) d'Estats Units i les autoritats sanitàries d'Alemanya, va començar a recol·lectar plasma de pacients recuperats per veure l'eficàcia d'aquesta teràpia contra el coronavirus. 

L'empresa ha anunciat que ampliarà les seves instal·lacions per la inactivació vírica de plasma que realitza a Clayton (Estats Units), on també produiran la immunoglobulina anti SARS-CoV-2.

Augment del 63% dels beneficis

Tot i la crisi del coronavirus la multinacional ha guanyat 186,4 milions d'euros en el primer trimestre de l'any, el que suposa un augment del 63% dels beneficis.

Aquest fet es deu principalment a l'acord amb Shanghai Raas, que dona a Grifols el 26,20% del capital de la companyia xinesa —56,5 milions d'euros—, i l'empresa catalana cedeix una participació del 45% de la seva filial americana Grifols Diagnostic Solutions. 

Els ingressos de Grifols, que van créixer fins als 1.293 milions d'euros, provenen de les diverses àrees de la companyia. Bioscience, que es dedica a la producció de proteïnes plasmàtiques, va aportar 1.040 milions. Diagnostic, que desenvolupa instruments i reactius per als tests va facturar 168 milions, i Bio Supplies, dedicada a la venda de productes biològics a hospitals, va generar 64 milions d'euros. 


Comentaris

envia el comentari