La Guàrdia Civil no reconeix el contagi per coronavirus com malaltia professional

Argumenten que no es pot demostrar quan van agafar la malaltia

Agents de la Guàrdia Civil abans de desinfectar una residència a Madrid
Tres guàrdies civils han mort ja per coronavirus | Catalunya Diari

La Guàrdia Civil està indicant al seu Servei de Prevenció que no es considerin els contagis dels seus agents per coronavirus com una malaltia en acte de servei. Segons explica 'Vozpópuli', existeix una ordre del 23 de març que demana que no s'anotin els positius al registre de sinistralitat laboral. 

Els motius que al·leguen és que ara mateix es viu una emergència sanitària que afecta tota la població i que tothom està exposat al virus, no només els seus agents. Afegeixen que amb la facilitat que es propaga el covid-19 és molt difícil determinar com i quan s'ha produït el contagi. 

La mesura és aplicada als membres de la Benemèrita confirmats com a positius però també a aquells que es troben en quarantena. Contradient un dictat inicial de la Direcció General de la Guàrdia Civil del 13 de març que si les considerava «baixa per acte de servei», ara s'esborraran del registre tots els casos que es van considerar com «accident» o «incident»

Gran afectació dins el cos

Aquest fet ha provocat gran indignació entre els agents de la Guàrdia Civil. Associacions d'agents han qualificat de «vergonya» a les xarxes que no es reconegui el contagi com malaltia professional. 

I és que la situació que viuen els agents de les forces i cossos de seguretat de l'Estat és complicada, especialment els de l'institut armat. En primera línia per evitar que la població no compleixi el confinament, almenys 200 dels seus membres han estat contagiats. A més, ja són 3 els guàrdies civils morts per coronavirus


Comentaris

envia el comentari