Vídeo: L'home amb Alzheimer que creu que els aplaudiments de les vuit són per ell

Hermann surt cada dia al balcó per a oferir un concert d'harmònica als seus veïns

avi
Hermann surt a la finestra a fer un recital amb l'harmònica cada vespre | Catalunya Diari

Un matrimoni d'octogenaris refugiats ara mateix a casa seva per la pandèmia mundial. Ambdós malalts d'Alzheimer. Hermann Schreiber i la seva muller, Teresa Domínguez. Es troben confinats a la seva casa de Galícia. Hermann ja no parla tot l'espanyol que sabia, però la Teresa ja ni parla afectada per la malaltia. 

Hermann ha tingut un passatemps des que era ben petit, en concret, des dels 5 anys: tocar l'harmònica. Ara, en aquest tancament temporal que està patint mig món, Hermann és una de les coses que encara recorda i, per tant, cada vespre surt al balcó a fer un recital per a tots els seus veïns i veïnes. És així com Hermann creu que els veïns són el seu públic i l'alaven cada dia a les vuit del vespre amb un gran aplaudiment. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hermann es octogenario y sufre alzheimer, pero no ha olvidado cómo tocar la armónica. Cuando la gente aplaude estos días a los sanitarios desde sus balcones, durante la cuarentena por el #coronavirus, él sale a tocar desde su ventana en Vigo y cree que todas esas personas le ovacionan. A esa sensación, la de sentir que está ante su público, él no ha llegado por una ocurrencia cualquiera. Se lo ha hecho creer así la persona que lo asiste, Tamara Sayar. “Pedazo concierto, eh, Hermann", "¿Ves? Te has puesto nervioso. Mucho público. Yo entiendo", le dice esta sanitaria en cada vídeo que graba de sus conciertos. Él sonríe, sigue soplando y al final bate sus propias palmas sobre la dulzaina, sumándose a la ovación. #covid_19 #covid19 #coronavirusespaña

Una publicación compartida de Agencia EFE (@efe_noticias) el

Tamara, la cuidadora que fa més amè el confinament

Però aquesta idea no ha arribat al cap d'Hermann per casualitat, sinó perquè algú li ho ha fet creure. Aquesta ha estat Tamara Sayar, la qual se'n fa cura del matrimoni.

Segons ha sabut EFE, Tamara, assegura que no sap «si he creat un monstre, perquè ara Hermann assaja tot el dia», i no dubta en confessar l'enorme estima que sent cap a l'intèrpret al qual el coronavirus no frena. «Quin tros de concert, eh, Hermann», «Veus? T'has posat nerviós. Molt de públic. Jo ho entenc», l'anima la seva cuidadora quan finalitza els concerts i la gent 'l'aplaudeix, tal com s'observa en el vídeo. «Quants aplaudiments!», repeteix la cuidadora mentre l'ancià aplaudeix també i somriu.


Comentaris

envia el comentari