IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Es llança al mar per no ser identificat i s'amaga tot el dia en una cova a Tenerife

La Guàrdia Civil va rebre la denúncia d'una dona per la desaparició del seu marit

Cotxe de la Guàrdia Civil
La Guàrdia Civil va activar un dispositiu de recerca per trobar a l'home | CatalunyaDiari

La Guàrdia Civil ha detingut un home que va fugir i es va llançar al mar quan anava a ser identificat pels agents en la localitat de les Galetes, al municipi d'Arona, i que va estar un dia sencer amagat en una cova. Els fets van passar el passat dia 12, quan agents de la Guàrdia Civil pertanyents a la Companyia de Platja de les Amèriques es trobaven prestant servei i van localitzar a un home que es trobava a la via pública en les Galetes.

Al dirigir-se a identificar-lo per saber per quin motiu estava fora del seu domicili, aquest va començar a córrer portant una bossa a la mà i en direcció a la costa. Quan ja es trobava prop del  mar i malgrat les ordres dels agents perquè deposés la seva actitud i frenés la fugida, es va llançar a la mar en una zona rocosa, submergint-se i nedant amb dificultats, aconseguint aferrar-se a una roca fins que se li va perdre de vista.

De forma immediata es va activar un dispositiu de recerca per localitzar-lo, el qual es va mantenir durant tot el dia amb resultat negatiu i en què van participar les següents unitats de la Guàrdia Civil i serveis d'emergències: Grup de Rescat i Intervenció en Muntanya (GREIM), Servei Marítim Provincial, Unitat de Seguretat Ciutadana (USECIC), helicòpter i personal del GES, Policia Local d'Arona, Protecció Civil d'Arona, entre d'altres.

La dona va denunciar la desaparició del seu marit

Paral·lelament a la recerca i en hores nocturnes del mateix dia, la Guàrdia Civil va rebre la denúncia d'una dona per la desaparició del seu marit, el qual no havia tornat a casa després de sortir a fer una passejada. Després d'investigar els agents si pogués tractar-se de l'home que s'havia llançat al mar, tots els indicis relacionats amb edat, complexió i altres circumstàncies van confirmar que es tractava de la mateixa persona.

A primera hora de l'endemà, es va continuar amb les tasques de localització; però, cap a les 12.00 hores l'acusat es va presentar voluntàriament al Lloc Principal de la Guàrdia Civil de Platja de les Amèriques, manifestant als agents que durant el dispositiu de recerca va estar amagat en una cova fins que a les 23.00 hores la va abandonar i es va anar al seu domicili.

En aquest moment els agents van procedir a la seva immediata detenció com a presumpte autor d'un delicte de desobediència greu als agents de l'autoritat en relació amb les mesures establertes en el Reial Decret d'Estat d'Alarma, posant-lo a disposició de Jutjat d'Instrucció núm. 4 d'Arona.


Comentaris

envia el comentari