IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Hong Kong donarà 1.180 euros a cada resident per l’impacte causat pel coronavirus

En total suposarà un cost per a les arques públiques 8.850 milions d'euros

Viatgers xinesos amb mascaretes en un vol a la Xina el 8 de febrer de 2020
Hong Kong compensarà econòmicament els seus ciutadans per l'impacte caudat pel coronavirus | Catalunya Diari

El govern de Hong Kong donarà 1.180 euros a cadascun dels seus ciutadans majors d’edat per l’impacte causat pel coronavirus, segons ha anunciat el ministre de Finances d'aquesta regió administrativa especial, Paul Chan.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Hong Kong 8.850 milions d’euros

Així, al voltant de 7 milions de residents majors de 18 anys rebran 10.000 dòlars de Hong Kong com estímul davant l'impacte en l'economia i el consum del brot i de les protestes dels darrers mesos de 2019. Chan ha indicat durant la presentació dels pressupostos de la regió: «Els disturbis socials dels passats mesos i la nova epidèmia de coronavirus han representat un dur cop per a l'economia de Hong Kong» i ha afegit que aquesta mesura «excepcional» suposarà un cost per a les arques públiques 8.850 milions d'euros.

A més, Chan també ha indicat que esperen «un descens dels ingressos públics enguany», davant una recessió econòmica i, per tant, «el govern haurà de ser prudent fiscalment per a garantir uns comptes sanejats» i també «hauria de fer una mica més, malgrat el dèficit». En aquest sentit, el desemborsament de 10.000 dòlars honkonesos a cada resident té la finalitat d'impulsar el consum local i alleujar la càrrega financera que suporten les famílies.

D'altra banda, el ministre també ha anunciat que Hong Kong registrarà un dèficit de 4.465 milions d'euros en l'exercici 2019/20, el primer en més de 15 anys, mentre que, per al 2020/21, el dèficit batrà un rècord de 16.425 milions d'euros, un 4,8% del PIB. Confirmant que l'economia de Hong Kong va registrar en 2019 una contracció de l'1,2%. No obstant això, a més llarg termini, esperen un creixement mitjà del 2,8% de la regió entre 2021 i 2024.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari