El Clínic, sobrepassat: saturació de pacients per la 'psicosi' pel coronavirus

Tranquil·litat a nivell de recursos: el personal rep xerrades informatives sobre la malaltia i disposa de material de protecció

L'Hospital Clínic de Barcelona
L'Hospital Clínic de Barcelona és el centre que comanda els tests de contagi del coronavirus. | CatalunyaDiari.cat

La crisi per l’expansió del coronavirus i la seva arribada a l’Estat —i més concretament a Catalunya— han situat un dels centres pioners del país, l’Hospital Clínic de Barcelona, com la referència en el combat contra aquest brot epidemiològic. El centre ja va ser referent durant l’epidèmia de l’ebola, i ara les autoritats sanitàries del país l’han situat com a punt de comandament dels tests de confirmació de la infecció i d'aïllament, si se'n detecta algun cas.

El Clínic, «sobrepassat» per la ‘psicosi’ que ha generat el coronavirus

La proliferació del coronavirus ha generat un gran impacte mediàtic i tot plegat ha desembocat en por per part de la població. «Estem desbordats per la quantitat de gent que arriba espantada perquè procedeixen de les zones de contagi comunitari», explica a CatalunyaDiari personal de l’Hospital Clínic, enmig de dies de molta càrrega de treball.

«A l’inici de l’epidèmia, venien molts ciutadans xinesos a fer-se les proves, i en els darrers dies hem notat un augment de persones que procedeixen d’Itàlia, especialment de les regions del nord, que és on hi ha hagut més contagis», comenten en declaracions a aquest mitjà. Això provoca una saturació molt atípica a l'Hospital Clínic, que aquests dies té activat pràcticament tot el seu personal de guàrdia per donar resposta a l'augment notable de feina.

El desbordament, però, no és tan sols de personal: també és pel que fa a espai. Evidentment, el centre compta amb uns espais d'aïllament determinats, pocs, que actualment donen resposta als dos casos detectats. Ara bé, l'Hospital Clínic de Barcelona està reaccionant per si en les properes setmanes cal més espai: «S'estan habilitant altres zones de l'hospital per si falten boxs d'aïllament», expliquen fonts hospitalàries.

El personal, preparat per combatre el virus

Amb tot, és el personal sanitari qui ha de fer front als casos de possible coronavirus que acudeixin a l'Hospital Clínic. «Estem rebent xerrades informatives constants», comenten des de la plantilla del centre. A escala de material de protecció, també hi ha tranquil·litat entre els treballadors: ni hi manca gel ni tampoc mascaretes, tal com havia corregut a través de les xarxes en els darrers dies.

De fet, recentment s'ha licitat un nou lot de material de seguretat, que inclou mascaretes FFP3 —les més efectives per combatre el contagi del coronavirus—, amb què es blindarà la seguretat dels vora 3.000 treballadors de l'Hospital.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari