L'estratègia de Catalunya per preparar la 'setmana negra' de coronavirus

El Parc Taulí de Sabadell i la Vall d'Hebron ja operen en aquestes condicions

Un bomber desinfectant un edifici pel coronavirus a Teheran el 19 de març de 2020
 El Parc Taulí de Sabadell i la Vall d'Hebron ja operen en aquestes condicions | Catalunya Diari

Experts i autoritats han coincidit que Espanya encara ha d'afrontar el pitjor de la crisi del coronavirus. La pandèmia continua conquerint l'Estat, que avui registra més de 28.500 casos de contagi i més de 1.700 víctimes mortals. Sanitat assegura que els dies vinents s'assolirà el pic del virus, però que el punt àlgid a les UCI serà d'aquí dues setmanes.

L'estratègia per afrontar el pic de la pandèmia

Els hospitals catalans han començat a prendre mesures de cara als pròxims dies, que podrien ser la 'setmana negra' del covid-19 al país. Segons avança 'Crónica Global', els centres catalans estan confinant metges i personal sanitari sa, per reservar-lo i disposar-ne en les dures jornades que vindran. Es preveu un pic de la pandèmia important, que podria reflectir-se en 30.000 contagis nous a Espanya a partir de dilluns, apunta el mitjà citat.

Està passant al Parc Taulí de Sabadell, que té en reserva persones sanes que podran posar-se a treballar quan arribi el pitjor, i a la Vall d'Hebron, que treballa amb un sistema d'equips dobles, segons explica 'Crónica Global, perquè si sorgeix un brot que afecta un torn sencer, pugui posar-se en marxa tot un nou torn en bon estat de salut i sense perill de propagar el virus.


Comentaris

envia el comentari