L'ÍBEX 35 perd un 14% pel coronavirus, la caiguda més gran de la seva història

La borsa espanyola s'enfonsa tot i les mesures del BCE

Imatge de l'Ibex en baixa
L'Ibex 35 ha patit la caiguda més gran de la seva història | Europa Press

El coronavirus continua causant estralls a l'economia mundial i espanyola, especialment a les borses. L'ÍBEX 35 ha tancat aquest dijous amb una caiguda d'un 14,06%, la més gran de la seva història. El parquet espanyol es queda en poc més de 6.000 punts (6.390), valors no vistos des de la crisi econòmica. Fins ara, a pitjor jornada als parquets espanyols havia estat l'endemà del Brexit, amb un descens del 12,35%.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El valor entre les empreses espanyoles que més ha perdut és ENCE (-18,9%), seguit d'ACS (-18,9%), Arcelormittal (-18,1%) i el Banc Sabadell (-17,7%). De fet, el sector de la banca ha estat dels més castigats amb pèrdues superiors al 15%, ja que per exemple el Santander ha vist com les seves accions es devaluaven un 16,8%, Bankia un 16,3% i Caixabank un 15,5%, just per davant d'Aena, que ha registrat pèrdues del 15,3% pels efectes del virus en el sector aeri. 

Resposta negativa a les mesures del BCE

Totes les borses europees han reaccionat amb grans pèrdues  als anuncis del Banc Central Europeu (BCE) de nova injecció de capital i compres d'actius. La borsa de Milà ha retrocedit un 17%, el CAC 40 de París ha caigut un 11,44%, el Dax de Frankfurt un 11,43% i la borsa d'Amsterdam ha reculat un 10,37%, xifres de dos dígits que gairebé ha patit, també, el FTSE 100 de Londres, que ha perdut prop del 10%.

El BCE ha respost al «xoc econòmic» causat pel coronavirus amb un nou paquet d'estímuls que injecta liquiditat a la banca perquè mantingui el crèdit a les empreses i que amplia la compra d'actius en 120.000 milions d'euros. Aquesta quantitat se suma als 20.000 milions d'euros d'adquisicions actuals de deute públic i privat.

D'altra banda, la cúpula de l'entitat ha decidit en la reunió d'aquest dijous no rebaixar els tipus d'interès, que es mantenen en el 0%, mentre que el tipus de facilitat de dipòsit es manté en el -0,5%.


Comentaris

envia el comentari