Igualada preocupa: nou morts per coronavirus en un dijous negre

Set persones estan en estat greu i hi ha 91 professionals infectats

Soldats a Tailàndia desinfectant els carrers pel coronavirus el 19 de març del 2020
Igualada suma nou morts en un mateix dia pel coronavirus. | Cedida.

Nou persones han mort, en un sol dia, a Igualada per coronavirus. Segons les xifres que ha fet públiques aquest dijous a la tarda el Departament de Salut, les víctimes mortals a la capital de l'Anoia ascendeixen ja fins a 24.

El nombre de casos positius, des de l'inici del brot, és de 207 persones, 7 de les quals es troben en estat greu. Del nombre total de casos del brot d'Igualada, 91 són professionals sanitaris. L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, ja ha alertat aquest matí que la situació a la Conca d'Òdena és «d'extrema gravetat» i que es compliran «les pitjors previsions». Per aquesta raó ha fet una crida a la ciutadania a extremar, al màxim, les mesures preventives i sobretot evitar sortir al carrer «si no és indispensable».

Es disparen els casos a Catalunya

Catalunya ha registrat 568 casos nous de coronavirus en les últimes hores, davant dels836 positius detectats dimecres, cosa que eleva el total d’infectats a 3.270. En canvi, han mort 27 persones (9 dels quals a Igualada), gairebé el doble que les 14 de les 24 hores anteriors, cosa que fa un total de 82 defuncions des de l’inici de l’epidèmia.

Totes tenien patologies prèvies. Així ho informa el Departament de Salut en les dades actualitzades aquest dijous al vespre. Del nombre total d'afectats pel coronavirus, 98 persones es troben en estat greu, sis més que dimecres. Hi ha 384 professionals sanitaris afectats pel covid-19, amb un increment proper al 70% respecte dimecres.


Comentaris

envia el comentari