Iker Jiménez llança un pronòstic sobre el coronavirus i assenyala el seu origen

El periodista continua informant sobre la crisi sanitària al seu canal de Youtube

Iker Jimenez en una captura de pantalla d'un vídeo del seu canal de Youtube
Iker Jiménez aborda el coronavirus al seu canal de Youtube | Youtube

L'aparició i expansió del Covid-19manté en alerta a Iker Jiménez després d'explicar que un familiar proper estava contagiat. Periodista que es defineix a ell mateix com a molt curiós i entestat a conèixer la veritat que s'amaga darrere dels casos més estranys, no és d'estranyar que aquesta crisi sanitària que pateix el món li hagi despertat  un mar de dubtes.

'Cuarto Milenio', el programa que Jiménez presentava a Cuatro les nits dels diumenges, roman en suspès fins a nou avís, però no és motiu perquè no continuï la seva tasca informativa mitjançant el seu canal de Youtube, on parla sobre el coronavirus.

Quan la pandèmia encara es trobava en la fase inicial, molts van qualificar a Iker Jiménez d'alarmista, però el temps li ha acabat donant la raó. «He estat assenyalat per pensar una idea diferent a la de la majoria» començava lamentant en un vídeo penjat al seu canal. «El coronavirus deixarà 8.000 morts a Espanya ... Si arribo a dir això fa tres setmanes, i ho anava a fer, m'haguessin penjat en una plaça pública. Qui digui que és com una grip és un idiota, un neci. Ja no cola. El Covid-19 és la primera causa de mort a Espanya» explica el comunicador.

Per Iker moltes són encara les preguntes que queden per resoldre al voltant d'aquest nou virus arribat de la Xina: «D'on sorgeix aquest virus? Per què el tenia el pangolí o el ratpenat? Va intervenir l'humà?» es pregunta, a la vegada que afegeix les teories conspiranoiques que giren al voltant del Covid-19: «Hi ha un corrent que parla que això va ser obra d'un laboratori o un accident. Altres creuen que pot ser una venjança de la naturalesa ».

Els dubtes d'Iker Jiménez

Al marge d'aquestes teories en les quals el comunicador s'ha mostrat bastant escèptic, posa el seu interès en les xifres tant de contagiats com de morts: «Els números no quadren. Tenint en compte les xifres i la població de la Xina, a Espanya hauríem de tenir 100 víctimes» exposa.

Iker Jiménez no entén la raó d'aquestes xifres tan desorbitades i es pregunta si pot ser degut al fet que «hi ha diversos ceps d'aquest coronavirus», «condicionants genètics» o si «el virus ha mutat a Itàlia ia Espanya».

Un altre dels dubtes que té el presentador és la forma en què el virus es transmet fent referència a la discrepància dels metges: «L'OMS diu que no es queda a l'ambient i hi ha metges que diuen que sí». La manera com ens hem de protegir tampoc l'arriba a convèncer: «er què ens han dit que les màscares no valen? Pau Font ha parlat amb una viròloga i em deia que és millor un drap que res» assegurava.

«I per què mor gent jove? Per què moren metges? Us recordeu del doctor de qui es van desfer a la Xina? Et pots reinfectar? Quin paper juguen els nens?». Totes aquestes qüestions són les que Iker Jiménez posa sobre la taula assenyalant els culpables d'aquesta desinformació: «No culpo als científics i menys als metges per no saber-ho. Culpo als informadors que han seguit una única consigna» sentencia.


Comentaris

envia el comentari