Illa diu que s'ha començat a doblegar la corba de contagis de coronavirus a Espanya

A més, el govern espanyol amplia fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d'impostos de pimes i autònoms

Pedro Sánchez en la firma de l'augment del salari mínim
El govern Sánchez ha anunciat la bona notícia després del Consell de Ministres celebrat aquest dimarts, 14 d'abril. | EP

El Consell de Ministres celebrat aquest dimarts, 14 d'abril, ha acabat com sempre amb la roda de premsa de la ministra d'Hisenda i portaveu, María Jesús Montero, en aquesta ocasió acompanyada de Salvador Illa, titular de Sanitat. Ha estat Illa qui ha donat un missatge esperançador sobre l'avanç del coronavirus a Espanya. «El pic va passar fa dies i estem doblegant la corba», ha dit el titular de Sanitat.

Amb tot, però, Illa ha volgut insistir en la importància de persistir amb les mesures de confinament per unes setmanes més «tot i que s'hagi permès la reactivació d'una petita part de l'economia».

Moratòria per a pimes i autònoms fins el 20 de maig

El govern espanyol ha aprovat ampliar fins al 20 de maig el termini de presentació i liquidació d'impostos d'autònoms i de petites i mitjanes empreses (pimes) que tinguin una facturació inferior a 600.000 euros. Així doncs, podran pagar un mes després els tributs que havien d'abonar com a molt tard el 20 d'abril.

Es tracta de la liquidació de l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) del primer trimestre, els pagaments fraccionats de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i de l'Impost de Societats. La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat en roda de premsa després del Consell de Ministres que la moratòria beneficiarà 3,4 milions de contribuents.

La moratòria arriba a només un dia que venci el termini per a les domiciliacions dels impostos, ja que ho feia el 15 d'abril. En aquest cas, també es retarda un mes. Montero ha explicat que s'ha deixat per més endavant permetre que puguin renunciar al sistema de mòduls i que tributin per estimació directa i s'aprovarà en futurs Consells de Ministres.


Comentaris

envia el comentari