El dineral que acaba de perdre Barcelona amb la cancel·lació del Mobile

Pla general del Mobile World Congress 2019 amb centenars de persones
La cancel·lació del Mobile World Congress suposarà la pèrdua d'una aportació estimada en 492 milions d'euros | Catalunya Diari

L'impacte econòmic que ha causat el Mobile World Congress a Barcelona des del 2006 acumula més de 4.800 milions d'euros, segons l'Ajuntament de la ciutat comtal. La suspensió de l'esdeveniment més gran de telefonia mòbil del planeta per la crisi del coronavirus suposarà, consegüentment, un gran cop milionari. De 492 milions d'euros, aproximadament. Es tracta d'una quantitat que ha anat creixent gradualment al llarg dels anys i que va fer un pas de gegant del 2013 al 2014, consolidant-se com al congrés de telefonia mòbil més concorregut.

La ciutat de Barcelona, que havia d'acollir a més de 111.000 visitants —segons xifres estimades per l'organització, la GSMA— entre el pròxim 25 i 28 de febrer, diu adeu al benefici multisectorial del congrés. I és que, tal com reflecteixen les dades de les anteriors edicions, els proveïdors, expositors i turistes inverteixen activament en l'economia local per mitjà de taxis, allotjament, menjars, etc. A més de l'aportació, es preveia la creació de 14.100 llocs de treball temporal.

Un Mobile cada cop amb més dones

L'esdeveniment ha guanyat molta popularitat entre les dones, també. En aquesta edició, de fet, s'estimava que un terç dels assistents fossin de gènere femení. Un fet que, any rere any, va en augment. Paral·lelament, un estudi de la consultora Deloite, encarregada de l'informe per al consistori, assegura que havien de participar-hi més de 500 empreses catalanes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari