Només podràs entrar al cinema o al futbol si ho diu el teu mòbil

Les apps ens donaran permís per accedir a segons quins recintes

Quan la quarantena acabi, caldrà mirar el mòbil per veure on podem accedir | Cedida

La societat es pregunta com serà la vida després del coronavirus. L'economia no podrà començar a caminar sense una adequada planificació i sense el control dels moviments de les persones i del seu accés a llocs públics. Això serà possible gràcies a la tecnologia i el nostre telèfon mòbil es convertirà en la clau per a la tornada a la vida com la coneixíem abans de l'inici de la pandèmia.

Així, gràcies als telèfons mòbils es podrà permetre l'accés a bars i restaurants a persones que acreditin que han patit ja el virus, que no tenen símptomes o que no han estat a prop d'algú que està contagiat de la Covid-19.

Cada persona sabrà quan és a prop d'una altra contagiada

Si parlem de la compra d'entrades per al futbol, per al teatre o el cinema, podrà estar annexada a l'historial mèdic i es podran enviar avisos al mòbil quan algú s'acosti a llocs on s'han detectat contagiats. La tecnologia que tenim actualment ja permet controlar l'aïllament dels pacients asimptomàtics i conèixer als que deixin les seves llars gairebé en el moment en què ho estiguin fent.

A més, la tecnologia permet a la policia obligar els ciutadans que presentin el seu mòbil i acreditin que han passat la malaltia. Amb això, les aplicacions de mòbils que ja s'utilitzen en països asiàtics han permès controlar la quarantena de tots els estrangers que recalin al seu país.

Les aplicacions mòbils marcaran les pautes de mobilitat socials

Alguns països asiàtics com Corea de Sud, el Japó o la Xina ja estan provant gran part d'aquestes 'apps' i moltes d'elles ja s'utilitzen a escala massiva entre els seus ciutadans. Mentrestant, a Europa, l'aplicació mòbil PEPP-PT (Pa-European Privacy-Preserving Proximity Tracing) servirà de base perquè els països del continent creuen les seves solucions per a la desescalada progressiva del confinament.

En el futur, les aplicacions mòbils seran les que marquin les pautes de mobilitat de les persones i el mòbil serà el nou passaport per entrar als esdeveniments massius, anar a restaurants o llocs públics i que les 'apps' que inclogui permetin obtenir l'autorització final per anar a cinema o per regular els temps de teletreball i les sortides amb nens fora de la llar.


Comentaris
Alicia
I aqui tenin la forma de control a la població. La marca de la bèstia?

envia el comentari