Incertesa al Govern sobre com acabarà el curs escolar a Catalunya

Ho ha explicat la consellera de la Presidència, Meritxell Budó

El president Torra i el conseller Bargalló, en un acte en una escola de Cornellà de Llobregat el 12 de setembre de 2019.
Educació està gestionant la qüestió. | Europa Press

La consellera de Presidència i portaveu del Govern de Catalunya, Meritxell Budó, ha afirmat aquest divendres, dia 3 d'abril, que manté «tots els escenaris oberts» sobre com pot desenvolupar-se el curs escolar davant la pandèmia del coronavirus. Ho ha dit en roda de premsa telemàtica en ser preguntada per si veu possible que el curs escolar es pugui reprendre de manera presencial i si contemplen l'opció d'allargar-lo durant el mes de juliol.

Budó ha explicat que el govern contempla tots els escenaris

Budó ha dit que el Govern té tots els escenaris oberts i que s'anirà «adaptant» al que vagin decidint els experts i les autoritats sanitàries sobre el confinament i la crisi sanitària. També ha assegurat que l'executiu català està treballant per buscar solucions per als alumnes que pateixen la «bretxa digital» i no disposen d'ordinadors i dispositius necessaris per seguir el curs escolar de manera telemàtica.

El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, explicava fa uns dies a CatalunyaDiari que estava «totalment descartat» no reprendre el curs, i aquesta setmana s'anunciava el que ja deixava entreveure a aquest mitjà: una tornada telemàtica i, si l'estat d'alarma ho permet, un retorn a les aules durant les darreres setmanes lectives del curs escolar.

Es repartiran ordinadors i 'tablets'

Així, ha explicat que el Govern està analitzant quants alumnes necessiten suport i quines necessitats tenen, i una vegada feta aquesta «radiografia» es començaran a repartir ordinadors i 'tablets', i es facilitarà la instal·lació de línies de connexió a Internet. Sobre el curs universitari, Budó ha reconegut que encara no hi ha un acord entre la Generalitat i les universitats, però que s'està treballant en això i que sí que s'ha aconseguit un acord per a les dates de la selectivitat, que se celebrarà entre el 7 i el 8 de juliol.


Comentaris

envia el comentari