Indignació al Govern: Sánchez no respon la petició de confinar tot Catalunya

Ho ha manifestat la consellera de Presidència, Meritxell Budó

El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, reunit el 10 de gener de 2020.
El Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El Govern de Catalunya es troba indignat després que Pedro Sánchez ignori, fins ara, la seva petició per confinar el territori administratiu català. L'executiu autonòmic ha avisat l'Estat que «cada hora que passa» fins a prendre la decisió d'un confinament generalitzat i obligatori provocarà més persones infectades i, per tant, hospitalitzades.

Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que les mesures de la Moncloa per la crisi sanitària del coronavirus són «insuficients». En aquest sentit, la consellera de Presidència ha exigit al govern espanyol que respongui afirmativament al Pla de Contingència que va presentar la Generalitat. «El confinament de tothom és imprescindible, demanem responsabilitat al govern espanyol», ha asseverat Budó.

Altres acords de Govern afecten l'ensenyament

També s'ha comunicat aquest dimarts que el Govern prepara diferents plataformes digitals perquè, a partir de la setmana vinent, es puguin efectuar activitats lectives amb tot l'alumnat. Així ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó, durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dimarts al migdia, posterior al Consell Executiu. La consellera de Presidència ha posat l'exemple dels espais 'moodle' -programa de codi lliure que ja utilitzen diversos centres educatius, sobretot universitats-, o altre material online per garantir que totes les famílies hi tinguin accés. Budó ha assegurat que els docents estan "a plena disposició" del departament d'Ensenyament.

D'altra banda, el Govern també ha anunciat que pagarà els sous i les pòlisses d'assegurances dels treballadors d'empreses contractades per la Generalitat. Pel que fa a la mobilitat, la franja de l'hora punta de matí el segon dia laboral d'estat d'alarma ha finalitzat sense aglomeracions al metro, a diferència de la jornada d'ahir -quan els viatgers que anaven a la feina van avançar el seu trajecte i entre sis i set del matí es van produir acumulacions de gent a les línies 1 i 5.


Comentaris

envia el comentari