Indignació pel que fan servir com a vàter els militars espanyols a la frontera

L'Exèrcit Espanyol es troba desplegat per tot el territori nacional en la coneguda com Operació Balmis

Imatge d'un soldat amb una màscara a peu de carrer
Les Forces Armades es troben desplegades per tot el territori nacional fent tasques de vigilància i desinfecció | EFE

En plena crisi de coronavirus, Espanya té desplegats per tot el territori nacional a un total de 7.780 militars en la ja coneguda com 'Operació Balmis'.

A hores d'ara, la comesa principal de l'Exèrcit espanyol és ladesinfecció de punts crítics, la patrulla per vies públiques i la vigilància d'infraestructureso de les fronteres. En una d'aquestes zones limítrofes, concretament al Pirineu navarrès que fa frontera amb França, es troba desplegat el regiment 'Amèrica 66', que en les últimes hores han estat notícia al nostre país.

Però per a la sorpresa de tots, no estan d'actualitat per una intervenció militar destacada, sinó per l'enginy que han tingut per resoldre una situació que ha indignat molts espanyols.

Una solució improvisada

Els militars d'aquest regiment no compten en les seves proximitats amb banys portàtils o alguna altra opció per atendre les seves necessitats fisiològiques més bàsiques. D'aquesta manera, han recorregut a una solució improvisada a través de cadires serrades de forma circular al seient. L'objectiu d'aquest mecanisme és col·locar una bossa al forat, per sota de la cadira, que serveixi per a l'emmagatzematge dels residus fecals.

El diari 'VozPópuli' ha tingut accés a unes fotografies on es mostra l'enginyosa infraestructura ideada pels militars, que estarien utilitzant aquest sistema amb un ponxo sostingut amb unes varetes per aconseguir una mica d'intimitat.

Imatge de VozPópuli que mostra estructura que han ideat els militars de l'exèrcit per realitzar les seves necessitats fisiològiques
La imatge a la qual ha tingut accés VozPópuli mostra l'estructura que han ideat els militars de l'exèrcit per realitzar les seves necessitats fisiològiques | Voz Pópuli

Aquesta alternativa, encara que pugui resultar una mica còmica, aquesta estructura no hauria de ser emprada per cap persona, i molt menys mentre es troben en acte de servei. Garantir les necessitats bàsiques de qualsevol treballador és al qual sembla que aquests militars no estan tenint accés durant el seu desplegament a la frontera.

A més, aquest sistema pot suposar un risc de contagi de coronavirus perquè, encara que cadascú utilitzi la seva pròpia bossa i gestioni els seus residus, és un sistema que lògicament no garanteix les mesures d'higiene que s'han de seguir.


Comentaris

envia el comentari