La inesperada veritat que hi ha darrere de les famoses fotos de La Sexta a Rajoy

L'exdirigent de el PP ha estat 'caçat' practicant esport a l'aire lliure en plena quarantena

Mariano Rajoy caminant pel carrer durante el confinament en unes imatges publicades el 14 d'abril de 2020
Mariano Rajoy ha estat enxampat caminant pel barri on viu. | La Sexta

Fa tan sols una setmana, Mariano Rajoy, expresident del govern, era durament criticat després desortir a la llum unes imatges en què es veia passejant pels voltants de casa en ple confinament.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Les imatges en qüestió van ser venudes per l'agència Grosby a La Sexta, després d'intentar oferir-les a diverses revistes de cor i suplements de diari, que van decidir rebutjar el material a causa del preu. La cadena les adquiria després que l'agència de paparazzi els fes «una rebaixa molt important sobre el preu final».

Les imatges, en què l'expresident del govern apareixia amb roba esportiva, van ser comprades per uns 500 euros, segons afirma un directiu de l'empresa, encara que aquesta quantitat sembla poc creïble.

Un mètode habitual

Segons el departament de la Producció dels Serveis Informatius d'Atresmedia, «és un mecanisme habitual en aquesta i altres cadenes» i que finalment ha estat La Sexta qui va decidir adquirir-lo «un cop comprovada la veracitat i autenticitat del vídeo». De fet, la cadena no va arribar a formalitzar la compra fins que un dels redactors es va acostar al lloc dels fets per gravar uns «plans de recurs per completar el reportatge».

A l'agència Grosby contracten diferents paparazzi freelance, especialistes en 'caçar' celebrities i personatges del món del cor. Tot i que l'agència ja havia captat a Rajoy caminant pel carrer després de declarar l'Estat d'Alarma, la veritat és que les imatges que s'han emès són del dia següent, quan l'expresident es disposava a fer esport a l'aire lliure.

Grande Marlaska, Ministre de l'Interior, ja ha anunciat que investigaria la veracitat d'aquestes fotografies per comprovar si l'exdirigent de Partit Popular s'ha saltat el confinament o es tracta d'un parany per part dels periodistes.


Comentaris

envia el comentari