Un infermer de l'Hospital Clínic explica la duresa de la crisi del coronavirus al centre

L'infermer ha narrat la situació al programa 'Via Lliure' de RAC1

Persona equipada amb mascareta i equip contra el contagi del coronavirus
La situació és extrema a l'Hospital Clínic de Barcelona, segons l'infermer. | EP

El programa 'Via Lliure' de RAC1 rebia aquest diumenge, 23 de març, el testimoni de Miquel Sanz, infermer de l'Hospital Clínic de Barcelona i coordinador assistencial d'una de les UCIs del centre. Després de setmanes de treball molt intens de combat contra el coronavirus, el passat divendres, Sanz va donar positiu en un dels test que li han practicat de la malaltia, amb la qual cosa ha hagut d'abandonar la feina i estarà aïllat durant dies.

Una situació molt complexa a l'Hospital Clínic

En aquest context, l'infermer va atendre RAC1 per explicar la situació a l'Hospital Clínic de Barcelona, que ha capitalitzat, des del primer dia, els casos més greus a Catalunya pel coronavirus. «La situació és molt complexa i les vuit hores de la jornada laboral són molt dures perquè no tenim temps de descansar ni un segon, no podem parar ni per fer un cafè ni per anar al lavabo», ha explicat Sanz.

A més, l'infermer del Clínic ha exposat la duresa de les condicions amb què han de treballar. Una de les dificultats és el fet d'haver de dur mascareta durant tot el dia, cosa que produeix una gran sensació d'ofec. «Hi ha sanitaris que en vigilen d'altres perquè no es maregin, perquè s'han donat casos de gent que ha arribat a vomitar», ha dit Sanz.

«No sabem com podrem aguantar-ho»

Alhora, però, l'infermer ha fet una crida d'urgència a les autoritats responsables: el Clínic necessita de manera imperant equips de protecció individual contra el virus. «Ha d’arribar material ja perquè si no la setmana que ve no sabem com podrem aguantar-ho», ha explicat, tot i que també ha detallat que des de l'hospital s'està racionalitzant al màxim aquest material. La gran por que hi ha ara és saber com es podrà treballar els espais extrahospitalaris que actuaran com a UCIs.


Comentaris

envia el comentari