Se suïcida una infermera de 34 anys per por de contagiar a Itàlia

No és el primer cas d'aquestes característiques al país

Unitat de Cures Intensives d'un Hospital
No és el primer cas d'aquestes característiques a Itàlia | EFE

La FNOPI (Federació Nacional d'Ordres de Professió d'Infermeria) ha comunicat que Daniela Trezzi, infermera de 34 anys que havia estat registrada amb un positiu per coronavirus, s'ha suïcidat per por de contagiar altres persones. La sanitària exercia les seves funcions a l'UCI de l'Hospital Sant Gerardo de Monza (Itàlia), una de les zones amb més afectació per coronavirus entre la seva població. 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 

  

Por de contagiar altres persones

Ningú s'explica com Daniela va arribar a la conclusió d'acabar amb la seva curta vida d'aquesta manera, però es creu que la infermera estava sotmesa a molta pressió per la situació. Sembla que en comunicar-li que havia donat positiu en coronavirus, la por d'infectar els altres va poder amb ella. De fet, segons el rotatiu italià ‘Il Messagero’, els companys de Daniela donen certa credibilitat a la hipòtesi del suïcidi per por de contagiar altres persones.

Després d'entrar en el procés d'aïllament, la infermera va patir molt. Aquesta situació li hauria provocat «un fort estrès» que l'hauria portat a prendre la decisió més dràstica.

El condol a la xarxa

L'associació ha expressat el seu condol a les xarxes socials: «La Federació Nacional d'Ordres de Professió d'Infermeria expressa el seu dolor i consternació per la jove companya que ha perdut la vida. Els 450.000 professionals d'Itàlia es reuneixen fortament entorn de la família, amics i companys de Daniela».

No és el primer cas a Itàlia

Cal destacar que no és el primer cas a Itàlia d'aquestes característiques. A Venècia una altra infermera va perdre la vida per suïcidi fa tan sols set dies. La FNOPI atribueix aquesta situació a les greus condicions d'estrès que pateix el personal sanitari donada la situació.

  

  

Gran part dels professionals mèdics no disposen del material suficient per dur a terme, en condicions adequades, les seves funcions, la qual cosa acaba repercutint en un estrès per al treballador que, en aquest cas, en tractar-se d'una malaltia altament contagiosa, s'agreuja. Desgraciadament pronostiquen que podria no ser l'últim cas de suïcidi per por de contagiar els altres.


Comentaris

envia el comentari