L'informe secret de 2008 que ja va predir l'arribada del coronavirus

El contingut de l'informe ha encertat la gran majoria de dades

Treballs de desinfecció contra el coronavirus per part de l'UME a València el 16 de març de 2020
L'any 2008 ja es va predir sobre una possible pandèmia com aquesta | Catalunya Diari

El Coronavirus ha arribat sense que ningú ho esperés o almenys això creiem la majoria de ciutadans. No obstant això, hi ha qui ja va predir que sorgiria una nova malaltia que posaria en risc a tothom.

  

El National Intelligence Council (NIC) dels EUA assegurava fa dotze anys que apareixeria «una nova malaltia respiratòria humana altament contagiosa per a la qual no existeix un tractament adequat i que podria desencadenar una pandèmia global».

  

El NIC, és un centre de pensament independent que elabora informes que es comparteixen amb els departaments d'intel·ligència dels Estats Units. L'informe sorgia l'any 2008, i predeia aquesta pandèmia per al 2025 en un apartat anomenat 'El possible brot d'una pandèmia mundial'.

Grans coincidències amb el que està passant

Encara que l'informe ha fallat en la data, la veritat és que ha encertat de ple en l'origen de la malaltia. «Si sorgeix una malaltia pandèmica, probablement passa primer en una àrea marcada per una alta densitat de població i una estreta associació entre humans i animals, com moltes àrees de la Xina i el sud-est asiàtic, on les poblacions humanes viuen molt prop del bestiar», sentència l'informe emès per la NIC.

Per si no n'hi hagués prou, segons l'estudi el brot sorgiria per «les pràctiques no regulades de cria d'animals, la qual cosa augmenta l'oportunitat de mutació en un cep amb potencial pandèmic. Per a propagar-se eficaçment, una malaltia hauria de transmetre's a àrees de major densitat de població».

  

  

A més, també esmentava el Coronavirus com una de les causes de la pandèmia: «Els experts consideren que els ceps de grip aviària altament patògena (IAAP), com el H5N1, són possibles candidats per a aquesta transformació, però altres patògens, com el coronavirus del SARS o altres ceps de grip, també tenen aquest potencial».

  

Sens dubte, es tracta d'una predicció molt encertada, que fins i tot s'arriba a revelar que l'expansió del virus seria descontrolada «malgrat les restriccions que limiten els viatges internacionals, els viatgers amb pocs o cap símptoma poden transportar el virus a altres continents».

Va predir un final catastròfic

L'informe del NIC també llançava dades sobre com finalitzaria la pandèmia. «Ones de nous casos ocorrerien cada pocs mesos. L'absència d'una vacuna efectiva i la falta d'immunitat gairebé universal faria que les poblacions fossin vulnerables a la infecció.

  

En aquest pitjor dels casos, de desenes a centenars de milions d'estatunidencs dins de USA emmalaltirien i les morts augmentarien a desenes de milions. Fora dels EUA es produiria una degradació crítica de les infraestructures i una pèrdua econòmica a escala mundial, ja que aproximadament un terç de la població mundial s'emmalaltiria i centenars de milions moririen», sentenciava l'estudi, que va ser lliurat a Obama en 2008.


Comentaris

envia el comentari