IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Declaració de la renda: Canvis importants a causa del coronavirus

El Ministeri d'Hisenda manté l'1 d'abril com l'inici de la campanya de la renda 2019, que de moment només es pot presentar per internet

Una oficina de l'Agència Tributària
La Campanya de la Renda 2019 comença l'1 d'abril amb alguns canvis | CEDIDA

Tot i la crisi percoronavirus, el Ministeri d’Hisenda ha informat que manté l’1 d’abril com a data d’inici de la campanya de la renda del 2019, és a dir, que a partir de demà, i fins al 30 de juny, pots presentar la declaració de la renda, i serà a partir del 3 d’abril que es començaran a realitzar les primeres devolucions. Tot i això, la situació d’emergència en què ens trobem ha propiciat alguns canvis que comentem a continuació.

Per a fer la presentació de la declaració de la renda via online, que de moment és l’única forma de realitzar aquest tràmit a causa de l’Estat d’Alarma, cal entrar a la pàgina web Renta Web, i identificar-se mitjançant certificat electrònic, ‘cl@ve Pin’, o número de referència; a partir d’aquí, l’usuari podrà modificar i presentar oficialment la corresponent declaració.

 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

A causa de la situació excepcional pel coronavirus, de moment la declaració de la renda només es pot presentar per internet o via telefònica; en aquest últim cas, per qui vulgui presentar-la via telefònica l’Agència Tributària ha posat a disposició dels ciutadans el pla «Le llamamos», mitjançant el qual els contribuents podran demanar cita prèvia a partir del 5 de maig perquè l’Agència tributària els truqui a partir del 7 de maig i puguin realitzar el tràmit per telèfon.

La presentació presencial, prevista a partir del 13 de maig

Tot i l’estat d’alarma, Hisenda manté la data d’inici de l’atenció presencial a les seves oficines a partir del 13 de maig, quan s’espera que l’estat d’alarma hagi finalitzat, encara que l’obertura de les seves oficines dependrà de l’evolució de l’epidèmia, ja que l’estat d’alarma es podria prorrogar.

 

Comentaris

envia el comentari