URGENT

🚨 Dos morts i diversos ferits en un atropellament massiu a Alemanya

Els tests ràpids de coronavirus es podrien començar a usar aquest dijous a Catalunya

La consellera constata que no ha arribat ni una sola prova d'aquest tipus per part del govern espanyol tot i els anuncis

El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa.
El president Torra i la consellera Vergés, en una compareixença de premsa. | ACN

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha indicat que pot ser que dijous ja es puguin començar a utilitzar els testos ràpids que el Govern va comprar. En van arribar finalment 25.000, que s'estan avaluant. «Els adequarem i els posarem a disposició dels centres sanitaris molt properament, pot ser que demà ja comencem a utilitzar-los», ha dit Vergés, que ha constatat que no ha arribat ni una sola prova d'aquest tipus per part del govern espanyol, tot i els anuncis.

Es recolliran les dades de les funeràries

Pel que fa a les dades de morts per coronavirus, ha avançat que signarà una ordre per poder recollir les dades provinents de les funeràries i poder-les donar a la ciutadania.

D'altra banda, ha negat que s'hagi aturat la construcció de l'hospital de campanya de Sabadell, sinó que ha explicat que hi havia unes tendes previstes de l'exèrcit per posar al pavelló que, per criteris tècnics, s'ha considerat que no eren la mesura més adequada. En el seu lloc s'ha optat per un sistema més robust i més fàcil de netejar, com el que s'ha fet servir a Barcelona. «Continuaran ajudant per fer-ho d'aquesta manera», ha dit.

Vuit detencions per saltar-se el confinament en les últimes 24 hores

Pel que fa a l'activitat policial de les últimes 24 hores, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha explicat que s'han registrat vuit detencions. També s'han identificat 7.979 persones i 8.470 vehicles. Hi ha hagut dues actuacions a requeriment sanitari o judicial, s'ha tancat un establiment i se n'han denunciat cinc més.

Així mateix, ha recordat que hi haurà un patrullatge especial dels Mossos d'Esquadra als equipaments més bàsics. Sobre el trànsit, es confirma un descens d'entre el 30 i el 35% a l'àrea metropolitana en comparació amb dimecres de la setmana passada. Són dades fins les 12 hores.


Comentaris

envia el comentari