IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

«És una excusa». Demanen investigar la mort per coronavirus d'una embarassada a Galícia

La dona, ingressada amb dolor abdominal i febre, va morir en un hospital de la Corunya durant la cesària d'urgència a la qual va ser sotmesa

Façana de l'Hospital Teresa Herrera de la Corunya, el centre maternoinfantil de CHUAC.
El Defensor de l'Pacient demana a la Fiscalia que investigui la mort d'una dona embarassada a l'Hospital Teresa Herrera de la Corunya. | EFE

Les morts a Espanya per coronavirus ens consternen diàriament. Però hi ha víctimes que commouen encara més. L'últim cas ha estat la defunció d'una dona embarassada de 37 anys al Complex Hospitalari de La Corunya (Chuac).

La dona, que patia una patologia prèvia de caràcter crònic, va ser ingressada d'urgència el passat dissabte a l'Hospital Teresa Herrera. En el moment del seu ingrés presentava dolor abdominal i unes dècimes de febre.

El seu fill va néixer mort 

Segons ha transcendit en els mitjans de comunicació, la dona va ser traslladada a la sala de parts i, quan van constatar que tenia febre, li van fer la prova del coronavirus i van sol·licitar l'autorització del marit per fer una cesària d'urgència.

Tot i que la dona no havia patit cap incident durant l'embaràs, el nadó va néixer mort i la mare va morir per les complicacions sofertes durant la intervenció segons va comunicar el Servei Gallec de Salut (SERGAS).

El cas no només ha commocionat la societat en general, sinó també a l'associació El Defensor del Pacient, que demana a la Fiscalia queinvestigui el cas davant la possibilitat que «durant la cesària s'hagi produït alguna cosa irregular que hagi causat la mort de la dona ».

Les preguntes del Defensor el Pacient

El Defensor del Pacient considera que hi ha qüestions que no encaixen en aquest sobtada mort i creuen que els motius de la mateixa poden no respondre directament al coronavirus. «O ara tot el que mor és pel virus? Pot ser una excusa molt còmoda si hi ha alguna cosa irregular».

Tot i que la dona ara figura en les estadístiques de víctimes mortals per coronavirus al nostre país «Ningú ha dit que tingués problemes de respiració, només que tenia febre, que pot ser causa d'altres patògens. Se li va fer la prova tan ràpidament? », es pregunten des de l'associació.

A més, la família ha negat que la dona donés positiu en el test i crida l'atenció que el resultat de la prova, que triga unes hores i a vegades s'ha de repetir, arribés tan ràpidament. «Si la cesària va ser d'urgència, com és possible que es diagnostiqués tan ràpid el positiu per coronavirus?», una pregunta que traslladen directament a la Fiscalia.

Sospiten que la prova realitzada no era fiable 

Davant l'absència d'una autòpsia que corrobori la causa de la mort, la presidenta de l'associació, Carmen Flores, ha traslladat tots aquests dubtes al fiscal superior de Galícia, Fernando Suanzes. La seva petició ha estat recolzada pel col·lectiu dedicat a la defensa dels pacients a tot Espanya, que es pregunten si el nadó també va ser diagnosticat de COVID-19, cosa que només pot passar després del naixement de la criatura.

El president de la Xunta de Galícia,Alberto Núñez Feijóo, després de ser preguntat per aquest tràgic succés va assegurar que, per descomptat, la família de la dona «necessita explicacions més detallades per part dels serveis sanitaris i de l'hospital», encara que va mostrar la seva confiança en la tasca de tot el personal sanitari de l'hospital.


Comentaris

envia el comentari