IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Salut investiga 8 nous possibles casos de coronavirus a Catalunya

Els casos no estan relacionats amb les 25 persones aïllades que han estat en contacte amb la dona infectada a Barcelona

Una persona netejant l'interior d'un autobús a Iran per combatre el coronavirus
Salut investiga un total de vuit casos sospitosos de coronavirus | Cedida

Salutha descartat de moment deu casos sospitosos de coronavirusfins aquest dimarts al matí, i ara n'estudia uns vuit més, segons ha explicat el secretari de Salut Pública, Joan Guix. També ha indicat que a partir d'ara s'incorporaran nous criteris a l'hora d'activar el protocol. Fins ara, els criteris epidemiològics establerts eren haver estat a Wuhan o en contacte amb algú amb la malaltia, i els clínics eren les infeccions respiratòries greus o bé tenir tos, dolor a la gola o febre.

Guix ha explicat que a partir d'ara s'afegeix com a criteri haver estat a Corea del Sud, Iran i les quatre regions italianes amb més casos, que són Llombardia, Piemont, Vèneto i Emília-Romanya. També s'incorpora el fet de tenir una infecció respiratòria de qualsevol mena, encara que no sigui greu.

Els investigats no han tingut relació amb el cas confirmat a Barcelona

Els vuit casos que s'estan investigant no estarien relacionats amb les 25 persones que hauran d'estar aïllades al seu domicili durant 14 dies per formar part de l'entorn de la dona italiana infectada. Guix ha explicat que es monitoritzarà dos o tres cops al dia si tenen febre, i si presenten símptomes, llavors se'ls faran anàlisis més concretes.

Des de l'inici del brot s'han investigat un total d'11 casos els quals han donat tots negatius menys el que s'ha acabat confirmant aquesta tarda de dimarts a Barcelona. La dona infectada va viatjar entre el 12 i el 22 de febrer a la zona de Bèrgam i Milà. La nit de dilluns va anar a l'Hospital Clínic, centre de referència. Allà li han fet les anàlisis que han confirmat el positiu.La seva simptomatologia és lleu i és un cas de baix risc de complicació. Guix ha recordat que les persones aïllades són persones sanes.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari